Her er den overraskende forklaring på, hvorfor de fleste trusser har en sløjfe foran

29/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Du tror måske, at sløjfen på dine trusser kun er til pynt? Så kan du godt tro om igen.

Mest læste i dag

Når du går gennem en butik, der sælger undertøj, vil du bemærke en fælles designfunktion, som de fleste trusser deler - og det er en lille sløjfe på fronten helt øverst.

Mange kvinder vil helt sikkert ikke være meget opmærksomme på denne sløjfe, da de er så vant til at se dem - men de er nyttige, når de skal finde ud af, hvilken vej rundt de skal tage bukserne på.

Men det viser sig, at der er mere ved den lille sløjfe, end man måske lige skulle tro.

En Reddit-bruger gik viralt sidste år, efter at have forklaret meningen bag de små sløjfer - og indlægget er dukket op igen igen og gør folk lige overraskede hver gang.

I det oprindelige indlæg blev der spurgt: "Hvorfor har så mange trusser den lille sløjfe midt foran? Hvor kommer traditionen fra?"

Den mest almindelige reaktion var, at sløjfen forhindrede undertøj i at falde ned, da elastikken endnu ikke var opfundet - men i dag forbliver den også på undertøj af æstetiske årsager. Det skriver Mirror.

En person sagde: "Nu? Fordi det er sødt, det er feminint, det fremkalder uskyld, og det gør det virkelig nemt at se, hvilken side der er foran, når man klæder sig hastigt i mørke. Hvad angår rødderne til traditionen? Den kommer fra præ-elastiske dage, hvor dine undertøj blev holdt på plads af en smule bånd, der blev ført gennem snørebåndet i toppen."

Som du kunne forvente, er sløjfen også blevet brugt til at skelne for- og bagside af undertøj i årevis.

For århundreder siden, før elektriciteten, skulle mange kvinder stå op før daggry og klæde sig i mørke - eller ved levende lys.

Sløjfen gjo rde det lettere at tage trusserne på i lidt eller inden lys, og gør det stadig i dag.

 

Anbefalet til dig