Her er forklaring: Derfor kan ingen dele en Oreo i to lige store dele

Af: Ida Hansson

|

11/05/2022

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En Oreo nu og da er aldrig en dårlig idé, men har det nogle gange irriteret dig, at der altid er en del stort set uden creme, når du deler kiksen?

Lige nu læser andre også

Det er denne "twist, slik, and dyp"-metode, der ifølge tankerne bag Oreo teknisk set er den "rigtige" måde at spise småkagen på.

Det kan godt være, at det er den "korrekte måde", men det er også den mest komplicerede, i det mindste sammenlignet med bare at dyppe kagen direkte i mælken.

Hvad sker der, når du vrider den øverste halvdel af en Oreo? Kommer al cremen med i et twist, eller sidder noget af cremen fast på den anden side?

Måske går kagen i stykker og efterlader dig med den ene halvdel af toppen og den anden halvdel stadig på plads. Det er bestemt et problem for de Oreo-purister, der ønsker at nyde deres småkage, som den angiveligt skulle spises.

Nogle, som David Neevel, har opfundet specielle Oreo Separator Machines. Andre har brugt vakuumkamre til at få den søde creme ud i ét stykke. Det skriver Mashed.

Men for en gruppe videnskabsmænd er drømmen om at dele en Oreo i nøjagtigt to dele umulig.

Foto: Shutterstock

Ja - det er rigtig nok. Ifølge CNET forsøgte en gruppe videnskabsmænd ved Massachusetts Institute of Technology at besvare spørgsmålet om, at der er en mulig "korrekt" måde at åbne sin Oreo-cookie på.

Dette var ikke kun for sjov, men i stedet for en undersøgelse af flydende egenskaber af visse fødevarer, som i dette tilfælde Oreo.

For at fortsætte med deres eksperiment skabte forskerne "Oreometeret", en enhed, der er bygget specifikt til at vride kagen fra hinanden.

Denne 3-D-printede enhed ligner en klemme, hvor de to chokoladesider af Oreo'en er låst på plads, og en vægt, såsom mynter, bruges til at trække Oreo'en fra hinanden.

I sidste ende opdagede holdet, at hvor hurtigt du drejer dine Oreos er det, der faktisk betyder noget. Jo hurtigere du vrider dine Oreos, jo sværere bliver det at skille dem jævnt ad. Dette ville betyde, at for at få det perfekte twist, skal du vride dine Oreos meget langsomt, eller i det mindste langsommere, end du normalt ville.

Fik du også lyst til Oreos nu?

Anbefalet til dig