Herrens Veje kommer på skærmen i 77 lande: I Burkina Faso og Zimbabwe ser de med

18/10/2018

Helge Rahbek

Ann Eleonora Jørgensen og Lars Mikkelsen har hovedrollerne i ’Herrens Veje.’ Foto: Tine Harden, DR.
Store dele af Afrika, Australien, New Zealand og en lang række europæiske lande har også set eller skal se DR’s dramaserie om præstefamilien Krogh.

Mest læste i dag

Søndag aften havde en ny sæson af dramaserien ’Herrens Veje’ premiere på DR1, men Danmark er bestemt ikke det eneste sted, hvor seerne sætter sig til rette i lænestolen for at se, hvordan det går hos præstefamilien Krogh.

Faktisk er ’Herrens Veje’, der har Adam Price som hovedforfatter, lige nu solgt til 77 lande på verdensplan. De har enten allerede vist sæson 1 af serien eller er på vej til at vise den. Og i Finland er man så ivrige med at komme i gang med anden sæson, at den allerede havde premiere onsdag, den 17. oktober – tre dage efter DR’s premiere.

På trods af at serien tager udgangspunkt i den danske folkekirke er temaerne i serien universelle. Det handler om de indbyrdes relationer i en familie og deres forhold til religion, tro og ikke mindst tvivl.

’Herrens Veje’ er produceret af DR Drama i en co-produktion med ARTE France og SAM le Français og i samarbejde med Studiocanal, og det er franskmændene, der står for det internationale salg af serien.I forbindelse med premieren i Danmark på 2. sæson har de lavet en status over, hvor ’Herrens Veje’ bliver vist. Og det er over store dele af verden, at for eksempel Lars Mikkelsen og Ann Eleonora Jørgensen er på skærmen.

Burkina Faso og Zimbabwe ser med

Australien, New Zealand, Benelux-landene, Irland, Polen og Spanien viste allerede ’Herrens Veje’ omkring årsskiftet 2018, mens seerne i for eksempel Burkina Faso, Angola, Elfenbenskysten, Ghana, DR Congo, Zimbabwe og mange andre afrikanske lande har kunnet følge DR-dramaserien i sommer. Her har den været vist af betalingskanalen M-Net, der er startet i Sydafrika, men vises ind over det meste af det afrikanske kontinent.

Første sæson af ’Herrens Veje’ er også snart på vej til den franske tv-kanal ARTE, som har premiere på den i november, og til streamingtjenesten Walter Presents under Channel 4 i Storbritannien, som viser ’Herrens Veje’ fra februar 2019. Også Litauen og Slovakiet er på vej til at vise sæson 1.

Camilla Hammerich fra DR Drama, der er producent på ’Herrens Veje’, kalder det en stor glæde, at serien er blevet solgt til så mange lande over hele verden, efter at arbejdet med familien Krogh og ’Herrens Veje’ har stået på i snart fire år.

”Når en serie om en dansk præstefamilie kan vække seernes interesse så langt fra vore egne breddegrader, skyldes det formentligt en kombination af flere faktorer. Dels holder udenlandske dramaentusiaster skarpt øje med ny fiktion fra DR efter ’Forbrydelsen’, ’Borgen’ og ’Broen’. På trods af at serien tager udgangspunkt i den danske folkekirke er temaerne i serien universelle. Det handler om de indbyrdes relationer i en familie og deres forhold til religion, tro og ikke mindst tvivl. Og dels hører vi igen og igen fra international side, at skuespilpræstationerne i ’Herrens Veje’ er meget troværdige og med til at gøre serien attraktiv,” siger hun.

Nomineret til en Emmy

Udover de allerede nævnte lande har alle de nordiske lande – Sverige, Norge, Finland og Island - vist første sæson og ligeledes planer om at vise sæson 2. I Sverige bliver de nye sæson vist til foråret, i Norge vises de 10 sidste afsnit i begyndelsen af 2019, mens Finland altså allerede startede i denne uge.

Det er også allerede blevet til en pris internationalt – nemlig ved Göteborg Filmfestival i år, hvor Adam Price modtog Nordisk Film og TV Fond-prisen på 200.000 kroner for ’Bedste nordiske tv-drama’. Lars Mikkelsen har endnu en chance, når han den 19. november i New York er nomineret til én af de prestigefyldte Emmy-priser i kategorien ’Bedste mandlige skuespiller’ – netop for sin indsats som Johannes Krogh i ’Herrens Veje’.

Anbefalet til dig