Hudløst ærlig Medina gør op med fordomme: Inviterer danskerne helt tæt på

19/4/22 06:36

Sarah Steenfeldt

Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix
Nu inviterer Medina danskerne helt tæt på.

De fleste danskere kender nok et Medina-hit eller to. 

Medina har som få leveret hits, forsidestof og glitterdrømme igennem sin imponerende karriere. Men hvem er hun egentlig - som musiker, kæreste, datter, søster og mor? 

Det får danskerne nu et helt særligt indblik i.

Til maj får den nye dokumentarfilm 'Medina' premiere og det samme gør en serie på otte afsnit med titlen 'Medina - hele min historie'.

Filmen kan ses i udvalgte Nordisk Film biografer den 3. maj blandt andet Imperial i København, i Århus den 10. maj og i Odense den 11. maj. Serien i otte afsnit har premiere den 5. maj på Discovery+ og Kanal5.

Filmen og serien er produceret som to selvstændige værker, forstået på den måde, at serien ikke blot er filmen i afsnit.

Igennem mange år har visse medier forsøgt at skabe en unuanceret fortælling om Medina med overskrifter som "Iskold"“En forkvaklet selvparodi”“Bryster, bling bling og boytoys”“Du er for tynd, Medina” og “Popdronningen skifter mænd med rekordfart”.

Instruktøren Kaspar Astrup Schröder bringer med sin nye film og serie om Medina en helt ny fortælling om Danmarks popdronning nummer et i spil. De to kendte hinanden fra før Medina blev kendt, og med filmen og serien mødes de igen. Det er et hudløst ærligt og meget rørende indblik i Medinas karriereforløb, tanker, hverdag, familie og liv.

I filmen og serien kommer seerne helt tæt på Medina. Foto: Warner Bros. Discovery/ Rasmus Stabell

I filmen og serien kommer seerne helt tæt på Medina. Foto: Warner Bros. Discovery/ Rasmus Stabell

Åbner helt op

En fortælling som sikkert vil komme bag på mange. Det er også en fortælling om et meget kærligt og omsorgsfuldt menneske. En kvinde der kæmper med de dæmoner, som livet som superstjerne har bragt med sig, men som samtidig nægter at give op, fordi hun elsker at skabe musik og kunst – ligesom hun elsker sin familie.

"Da hendes berømmelse steg helt til vejrs, så jeg overskrifter og historier om en kvinde, som jeg ikke kunne genkende i den Medina, som jeg havde kendt. I starten af sin karriere kendte jeg hende som en meget nysgerrig, ambitiøs og kreativ person, som ikke kunne drømme stort nok. Og som i bund og grund var gået i gang med at skabe noget popkultur, som kunne rykke ved nogle musikalske grænser. At pressen var mere interesseret i hendes personlige grænser, kom bag på mig, men især også bag på hende. Jeg har lyst til at høre Medinas historie, og som filminstruktør har jeg også lyst til, at hendes stemme kan blive hørt på en måde, omverdenen ikke har oplevet før. Ikke kun om hvordan berømmelsen har formet hende, men mest af alt for at komme helt tæt på, hvem Medina egentlig er," lyder det fra Kaspar Astrup Schröder.

Artiklen fortsætter under videoen

I intet mindre end to et halvt år har instruktøren fulgt Medina med sit kamera. 

Det betyder også, at seerne vil få et hudløst ærligt indblik i Medinas liv.

"Det er en Medina, som åbner fuldstændig op. Der er ingen filtre; hun lukker os helt ind i det allermest private, og jeg oplever, at hun har brug for at fortælle hudløst ærligt, hvordan det opleves at være hende – Danmarks Popdronning professionelt og privat," lyder det.

Både filmen “Medina” og serien “Medina - hele min historie” er produceret af Good Company Pictures. I både film og serie møder man ud over Medina, hendes familie, venner, Helle Thorning-Schmidt, Julie Zangenberg m.fl.

Medina vil være til stede den 3. maj i Imperial samt den 10. maj i Odense og 11. maj i Århus.