Internettet koger: Dét betyder emojien med 'dansepigerne'

17/07/2023

Ida Hansson

Foto: YouTube
Folk er først lige ved at indse den virkelige betydning bag emojien med 'dansepigerne', og nogle er alvorligt chokerede.

Mest læste i dag

Emojis er små ikoner, som mange af os bruger dagligt. Uanset om det er den grinende emoji, der ruller på gulvet, kærlighedshjerter i overflod eller emojis med tungen, der stikker ud, så er der en til enhver lejlighed og stemning.

Og lige i dag er det faktisk World Emoji Day (17. juli), og folk er først lige ved at indse den virkelige betydning bag den tilsyneladende uskyldige 'dancing girls' emoji - og nogle er rædselsslagne over at opdage sandheden.

Mens emoji ofte bruges til at udtrykke spænding mellem kvindelige venner, har den faktisk en helt anden betydning ifølge Emojipedia.

Foto: YouTube

Emojien forestiller to kvinder, der tilsyneladende danser med kaninører på, iført almindelige sorte bodysuits og sorte sko, og en mandlig version af emojien har været tilgængelig i mange år nu.

Men den har en anden betydning, og nogle mennesker er ikke imponerede.

I følge Emojipedia står emojien for 'en ny version af Playboy Bunny kendt i Japan som en Bunny Girl. Normalt afbildet som en attraktiv kvinde iført kaninører, kan en kaninpige også ses i anime-universet som et hybrid menneske/ dyr kendt som Kemonomimi'.

Dictionary.com fortsatte: 'emojien bruges forskelligt på tværs af digitale sammenhænge til at udtrykke en sjov, festglad ånd, kommunikere festlige og venlige følelser og markere indhold, der omhandler voksenunderholdning.'

Mange mennesker var ikke klar over, at det var kaninører der var på emojien, fordi ørerne var korte i tidlige Apple-designs, og almindeligvis anså mange dem for ballerinaer med pandebånd.

Men 2015 8.3 iOS-opdateringen øgede størrelsen af ​​kaninørerne med 200 %, hvilket gjorde dem mere fremtrædende. Denne ændring fremkaldte negative anmeldelser fra brugere, hvoraf nogle kaldte emoji sexistiske for blandt andet at inkludere kaninører. Det skriver Mirror.

Da emojien blev ændret, tog folk til Twitter for at udtrykke deres vrede.

"Men vent... hvorfor gjorde de dansepiger til playboy-kaniner? Det var min yndlings-emoji! Helt anderledes betydning nu", kommenterede en bruger.

"Dansepigernes emoji får en helt ny betydning", kommenterede en anden, efterfulgt af emojien og et rødt flag.

Anbefalet til dig