Iskold luft mellem Christian Kjær og datteren: “Ikke særlig pænt af dem”

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Rigmanden giver deprimerende indblik i familielivet i ny dokumentar.

Mest læste i dag

Christian Kjær, den danske rigmand med en formue bygget på innovation og forretningsdygtighed, har for alvor åbnet op om sit turbulente familieliv i den opsigtsvækkende dokumentar "Christian Kjærs sidste vilje".

Med en alder af 80 år og en kamp mod Parkinsons sygdom, har Kjær valgt at sætte ord på de spændinger, der præger forholdet til hans børn, og ikke mindst, hvordan han ser på arvens fordeling efter ham.

Indblikket i Kjærs privatliv afslører, at forholdet til nogle af hans børn, herunder Michala Brylov og Philip, er anstrengt. Kjær deler åbent sin frustration:

"De har været sure på mig. De har aldrig holdt jul hos mig. Jeg har aldrig set mine børnebørn. Det synes jeg ikke er særligt pænt af dem."

Denne følelse af afstand og frustration er ikke et nyt fænomen. Michala Brylov har tidligere offentligt anerkendt bruddet med sin far.

"Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at jeg ikke ser min far. Jeg har ikke haft kontakt med ham i snart halvandet år og har heller ingen planer om at få det," har hun udtalt til Ekstra Bladet.

Konflikterne synes at finde rod i familiens dynamik, hvor Kjærs tredje ægteskab og fødslen af hans yngste søn, Alexander, med Susan Astani har skabt yderligere spændinger.

Efterfølgende stridigheder, især den økonomiske opgør mellem Kjær og hans tidligere kone Janni Spies, har også kastet lange skygger over familiens relationer, med Michala Brylov stående fast ved sin mors side gennem det hele.

På den anden side fremstår sønnen Christopher Kjær som den forsonlige skikkelse i familiedramaet, idet han har opretholdt et nært forhold til sin far og ser ud til at arve familiens jagtejendom ved Venø.

Christian Kjær anerkender dette forhold med en blanding af kærlighed og resignation:

"Christopher er sød. Han ringer til mig. Men han kommer aldrig."

"Christian Kjærs sidste vilje" giver et sjældent og utvetydigt indblik i de komplicerede forhold, der kan præge en familie, når penge, magt og følelser kolliderer.

Anbefalet til dig