Katherine Diez i shitstorm: Beskyldt for plagiat

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix
Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix
Influencers er blevet fanget med hånden i kagedåsen.

Mest læste i dag

Den tidligere litteraturanmelder og nuværende influencer, Katherine Diez ser ud til at kende til Pablo Picassos berømte citat: Gode artister låner - men de rigtig gode stjæler.

Diez, der har næsten 59.000 følgere på Instagram, står midt i en voldsom kontrovers efter anklager om gentagne tilfælde af plagiat.

kendt for at dele dybdegående refleksioner om litteratur og feminisme, Diez er blevet beskyldt for at have kopieret tekstpassager fra både danske og udenlandske kilder uden korrekt kreditering.

Anklagerne kom frem på Reddit, hvor anonyme brugere påpegede klare ligheder mellem Diez' Instagram-opslag og tekster fra amerikanske universitetsstuderende samt akademiske artikler og anmeldelser.

Et eksempel viser en næsten direkte oversættelse fra en artikel på hjemmesiden Her Campus, hvor Diez tilsyneladende benyttede sig af de samme formuleringer som en amerikansk universitetsstuderende, Samantha Haygood.

Flere Reddit-brugere har bidraget med lignende eksempler, hvor Diez tilsyneladende har lånt tekst uden behørig kreditgivning. Blandt dem er påstande om, at influenceren har oversat tekst om den russiske komponist Tjajkovskijs fjerde symfoni uden at angive kilden korrekt.

Det stopper dog ikke der, da Diez også er blevet beskyldt for at kopiere sætningsstrukturer fra en anmeldelse af bogen "Utilstrækkelig" af Christian Hjortkjær i forbindelse med et samarbejde med BookBeat i 2023.

Anmelderen Mikkel Thorup, hvis sætninger Diez tilsyneladende har genbrugt, har indtil videre undladt at kommentere sagen.

Se og Hør, der også har billeder af de vakse Reddit-brugeres opdagelser, forsøgte at kontakte Katherine Diez for en kommentar, men indtil nu er der ingen respons fra influenceren.

Anbefalet til dig