Keld og Hilda i vild forvandling: Sådan har du aldrig set dem før

04/2/23 06:32

Ida Hansson

Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix
Keld og Hilda er vant til at være pænt og nydeligt klædt på. Men ikke altid.

Keld og Hilda Heick. Dem kender vi allesammen. De har været fast inventar på den danske musikscene siden 70'erne, og de er 'still going strong'.

I forbindelse med ’Danmarks Indsamling’ havde DR1 fået duoen til at optræde med Volbeats ’For evigt’, og man må sige, at de gik all in. 

I torsdags gav de den fuld gas i DR-programmet 'Aftenshowet', og tændte man for fjernsynet midt i deres optræden, så fik man sig i den grad en overraskelse.

"Vi har selvfølgelig fået lov af Michael Poulsen fra Volbeat til at bruge nummeret, sagde Keld i programmet"

"Vi ringede til vores pladeproducer igennem 30 år, Torben Lysholm, og fik ham til at lave en ’back track’ til os, så vi kunne få lidt mere gang i den – end bare Keld på en guitar, og det gjorde han så. Torben er gammel heavy-rocker, så i rigtigt mange år, mens han stadig selv var aktiv musiker, skulle det være en hemmelighed, at han producerede for os. Det passede ligesom ikke til hans image," tilføjede Hilda og grinede.

Keld og Hilda er (selv om man ikke skulle tro det) 76 år, men det forhindrer dem på ingen måde i at kaste sig ud i nye udfordringer og nye musikarter.

Hvis du ikke så udsendelsen, så frygt ej. Du skal bare trykke her.