Kendt fra DR-program lå med åben ryg i 60 dage – sådan går det i dag

Foto: Presse DR Foto: Martin Fält
Julie Kvelland, som lider af partiel lipodystrofi, blev landskendt, da man kunne følge hende i dokumentarserien For grim til kærlighed, hvor man kunne se hendes kamp for at passe ind og de mange hårde operationer hun gennemgik for at leve op til idealet. Nu skal hun opereres for fjerde gang.

Mest læste i dag

Den 10. marts er det sidste chance for Julie Kvelland. Det er nemlig sidste gang at lægerne tør operere på hende og operationen er allerede ganske risikabel.

Tør ikke mere

Alle Julies fedtdepoter er samlet på overkroppen omkring ryggen og halsen. Julies arme og ben er helt tynde.

I den kommende operation tør lægerne ikke operere flere gange, så kommer de nemlig ind og rammer noget, som de ikke skal. Det skriver TV2 Østjylland.

Meget nervøs

Julie er meget nervøs for den kommende operation – ikke mindst fordi, at det er det sidste, som der kan gøres for hende.

”Jeg er mere bange den her gang. Jeg vil blive glad, hvis det ender med et pænt resultat. Det er altafgørende for, om jeg bliver tilfreds fremadrettet. Det gik galt sidste gang. Jeg har ikke lyst til at tænke på, hvis det går galt. Det skal bare ikke gå galt,” siger Julie til TV2 ØSTJYLLAND.

Ville ikke hele

Når Julie fortæller, at det gik galt sidste gang, så er det ingen underdrivelse.

I maj 2018 blev Julie opereret i ryggen, men efterfølgende ville operationssåret ikke hele, og der gik infektion i det. Hvilket resulterede i, at Julie gik rundt med en helt åben ryg i to måneder, før de kunne genoperere hende.

Ved operationen havde lægerne skåret Julie op fra nakken og næsten ned til bunden af ryggen. Så det var meget smertefuldt.

Julie måtte vente i to måneder på en ny operation, og i mellemtiden måtte hun have et dræn i, og hendes ryg var pakket ind i vakuum og med slanger overalt. 

Fejloperationen har resulteret i, at Julie er blevet følelsesløs i ryggen, så hun kan ikke mærke, hvis nogen rører hende på huden.

Har affundet sig med skæbne

Julie havde det ikke godt efter den svære operation, og det er først nu, at hun er klar igen.

”Jeg har det ikke særlig godt. Jeg er rigtig bange for at dø under operationen, selvom det ikke er sandsynligt. Jeg må tage det, som det kommer,” fortæller Julie til TV2 ØSTJYLLAND.

Julie Kvelland ved, at hun aldrig vil få en ryg eller hals som andre, og det har hun også accepteret.

De mange operationer har sat Julies liv på standby, og Julie Kvelland har været sygemeldt i omkring tre år.

Derfor håber hun på en endelig afslutning nu med den sidste operation.

 

 

 

Anbefalet til dig