“Koldbøtten” fra Løvens Hule indrømmer: Eventyret kostede ægteskabet

16/1/21 08:25

Sarah Steenfeldt

Henrik Andersen med virksomheden LIKEconcrete i Løvens hule. Foto: Per Arnesen/DR
Han spredte på rekordtid latter og god stemning i Løvernes Hule - men under overfladen har iværksætter-eventyret også kostet Henrik Andersen dyrt.

Henrik Andersen tog løverne med storm. Med sit gode humør og sans for humor, fik han spredt smil og grin i Løvens Hule. Han forlod også hulen igen, med Jacob Risgaard som investor, der indgik en aftale om at eje 33 procent af virksomheden LIKEconcrete.

Undervejs i præsentationen fik Jesper Buch hurtigt kaldt Henrik for en “koldbøtte” - det var dog med et stort smil og i en kærlig mening, hvor han også understregede at alle kan være “koldbøtter”.

Henrik præsenterede sin virksomhed, hvor han producerer produkter i beton. Det har været en lang rejse for ham, at komme dertil hvor han er i dag - og det har ikke været helt uden omkostninger. Det skriver HER&NU.

I fem år har Henrik knoklet med sin drøm om at få LIKEconcrete stablet på benene. I dag har han både midtjyske Marlon Tørmørtel som medejer og nu også Jacob Risgaard, der er manden bag Coolshop. 

Forlist ægteskab

Men det er ikke kun et spændende eventyr at være iværksætter - det kan også koste dyrt. For Henrik kostede det ham blandt andet sit ægteskab og et par venskaber.

“Jeg havde en trang til at følge den her drøm om at skabe noget i Danmark, og så må jeg jo bare følge den til dørs. Og heldigvis så ser det nu ud som om, det lykkes. Men der er da røget nogle rigtigt gode venskaber, fordi jeg har simpelthen ikke haft tid og overskud til at pleje dem. Ligesom jeg heller ikke havde tid til at pleje mit ægteskab,” fortæller Henrik ærligt.

I knap tyve år dannede Henrik par med ekskonen Henriette, som han også har tre børn med. Børnene Selma, Mads og Emil er henholdsvis 11, 15 og 18 år. Henrik og Henriette blev skilt i april sidste år. 

“Hun havde giftet sig med en mand, der kunne tage hende på all inclusive rejser hvor som helst og når som helst, og fik en mand, som solgte sin bil og så pakkede vi hendes Mitsubishi Colt med fem personer og tog på ti kvadratmeter træhus på Samsø. Så det er jo også livsstilen og den usikkerhed, som hun har levet med i så mange år, så hun kunne simpelthen ikke være med mere,” forklarer Henrik ærligt.

Selvom parret ikke længere er gift, så har de dog et rigtig godt samarbejde om børnene, som bør nogenlunde lige meget hvert sted. Henrik fortæller også, at de stadig er sammen til traditioner og fødselsdage, eller hvis børnene har brug for det.