Længe ventet dokumentar om TV 2: I dag udkommer den

Foto: Shutterstock.com

I dokumentarserien, der har fået navnet ‘Metoo: Sexisme Bag Skærmen’, står en række tidligere og nuværende TV 2-ansatte frem og fortæller, hvad de har oplevet.

Tilbage i 2020 meldte TV 2’s dokumentarafdeling ud, at de ville en dokumentar om den danske MeToo-bølge. Men sådan gik det ikke.

I januar 2021 kunne stationen fortælle, at den ide blev lagt i graven - programmerne handlede simpelthen for meget om TV 2.

Siden har produktionsselskabet ImpactTV valgt at overtage opgaven, og i dag har dokumentaren premiere på discovery+. 

“Vi håber, at dokumentaren vil bidrage med perspektiv og oplysning, der er særligt vigtig i den debat, som MeToo-bølgen i disse år medfører. Vi synes, det her er en vigtig historie. Både for dem, der kommer til orde, og for samfundet som helhed,” lyder det fra programdirektør på Discovery Networks, Pil Gundelach Brandstrup.

I dokumentarserien, der har fået navnet ‘Metoo: Sexisme Bag Skærmen’, står en række tidligere og nuværende TV 2-ansatte frem og fortæller, hvad de har oplevet. 

Blandt de nuværende ansatte er tv-værten Janni Pedersen.

I programmet fortæller hun blandt andet om en oplevelse tilbage i 2001, hvor hun som nyansat blev inviteret med på et hotelværelse af to chefer. 

“Jeg skal ikke kunne sige, hvad der ville være sket, hvis jeg var taget med. Men for mig var der jo ingen tvivl,” fortæller en berørt Janni Pedersen, der uddyber, at hun sagde nej.

“Jeg var 31 år. Jeg var gift, og jeg havde et barn. Jeg stod et godt sted i forhold til mit eget private liv. Det der rører mig nu er de vidnesbyrd fra kvinder, der er blevet udsat for det samme, og som ikke er taget hjem - og hvad det har betydet for dem.”

Alle tre afsnit kan streames via discovery+ nu, og programmet vises senere på DK4, oplyser discovery+.