Læserbrev: “Min kone er fantastisk, men der er én ting, hun ikke kan”

16/6/20 07:45

Julie Møller

Foto: Shutterstock
“Hun er en fantastisk dame på alle mulige måder, men på et punkt er hun helt håbløs”, bliver der understreget i læserbrevet.

Det her er nok en situation, de fleste par kan nikke genkendende til. I hvert fald hvis man bor under samme tag og har en opvaskemaskine.

At der er grundlæggende forskel på, hvordan man fylder en opvaskemaskine.

Det er den norske journalist Øyvind Bakke, der på TV2.no åbner op for et ægte hverdags-dilemma. Som han selv skriver: 

“Og i en verden som koger over af både virus og had, burde jeg selvsagt koncentrere mig om helt andre ting end, hvordan man bør placere ting i en opvaskemaskine. Men samtidig er det deiligt at irritere sig over de lidt mindre problemer i hverdagen også.”

“Der er ingen rød tråd”

Ifølge Øyvind Bakke er der ikke noget system, ingen rød tråd, når opvaskemaskinen skal pakkes. 

“Det ser jo ud, som om du har kastet alt sammen ind i maskinen i blinde. Du må tænke mere over, hvordan du placerer tingene,” prøver han at forklare overfor sin kone. 

“Så længe det bliver rent, gør det vel ingen forskel, hvordan tingene er placeret i maskinen,” er modsvaret fra Øyvind Bakkes kone. Det må han give hende ret i. Og dog.

Der er to vigtige ting 

“Der er to vigtige ting, man må tænke over, når man placerer ting i en opvaskemaskine. Man må tænke praktisk og langsigtet," prøver jeg at fortælle min kone,” skriver journalisten fra Norge og tilføjer:

“Med praktisk mener jeg selvfølgelig, at alt pladsen bliver udnyttet. Med langsigtet mener jeg, at man må placere tallerkener, skåle, glas og bestik på en måde, som gør, at man får det ud af maskinen og ind i skabene efter endt vask så hurtigt som overhovedet muligt.”

Han uddyber, hvordan hun kan finde på at sætte forskellige størrelser tallerkner op ad hinaden, og mellem tallerknerne kan der pludselig dukke en skål frem. Ind i mellem sætter hun tallerknerne skævt, så man ‘mister værdifuld plads’.

“Ja, jeg har også set hende sætte bestikket ind i opvaskmaskinen med skaftet opad, men det orker jeg ikke at snakke om,” skriver han.

“Så du er bedst?”

“Når jeg fylder opvaskemaskinen er alt placeret, så du bare kan tage alt ud i et snuptag. Hurtigt og effektivt!,” siger han henkastet til sin kone, som kvitterer med følgende bemærkning:

“Så for at opsummere. Du er bedst til at sætte ind i opvaskmaskinen, og du er hurtigst til at tømme opvaskemaskinen?”

“Jep. Uden tvivl,” svarer Øyvind Bakke stolt.

“Så ser jeg egentlig ingen grund til at gøre nogen af delene. Siden jeg tydeligvis ikke kan finde ud af det, og du er så utrolig god. Så det bliver din opgave fra og med i dag,” konkluderer konen og tilføjer et ‘tillykke’. 

Læs det sjove læserbrev fra den norske journalist lige her!