Løfter sløret: Det venter seerne i de første Årgang 20-programmer

14/1/21 07:45

Sarah Steenfeldt

Lea og Mads med storebror Malthe og Asmus. Foto: Daniel Hjort/ TV 2
Lige rundt om hjørnet er der premiere på de nye programmer, som er “efterfølgeren” til TV 2-hittet Årgang 0. Nu løftes sløret for, hvad seerne har i vente

Måske var du én af mange, som fulgte med da Årgang 0 rullede over skærmen og danskerne - for efterhånden mange år siden - første gang stiftede bekendtskab med Rachel, Stephanie, Christian og Emma. Om få uger blænder TV 2 op for Årgang 20, hvor vi endnu en gang bliver inviteret indenfor hos fire danske familier, som har fået et barn i år 2020. Det skriver BILLED-BLADET.

Jan Bacher Dirchsen som er producer på programmet fortæller, at seerne kan se frem til, at møde fire nye søde, ærlige, sjove og modige familier. Han fortæller at det er en stor beslutning for familierne, at invitere hele Danmark indenfor i de næste 18 år - og han er meget glad for, at familierne vil være med til, at fortælle en stort anlagt samtidshistorie om os alle sammen. Planen er på nuværende tidspunkt, at programmet skal fortsætte frem til år 2038, hvor de fire børn fylder 18 år. 

Måtte selv i gang med at filme

Denne gang skal vi møde Ayasofia, Louie, Solvej og Asmus, som alle kom til verden i første kvartal af 2020. 

Det er ikke gået nogen forbi, at år 2020 var et særdeles anderledes år - og det er derfor også uundgåeligt, at det ikke er med i programmerne. Men faktisk har det ikke været et stort problem for programmet.

“Som alle andre har vi været ramt af udfordringer med corona. Særligt i foråret hvor vi i en periode ikke kunne besøge dem, men heldigvis kunne familierne jo filme selv, og de blev hurtigt rigtig gode til det. Vi er også godt stillet på den måde, at vi ikke behøver at skjule eller gå uden om corona, for ud over at skildre familiernes liv er Årgang 20 jo en fortælling om vores alles samtid, og der har 2020 jo allerede skrevet sig ind i historien som et helt usædvanligt år,” fortæller Jan Bacher Dirchsen. 

Første sæson af Årgang 20 får premiere torsdag den 28. januar, og der kommer fire afsnit.