Luksusfælden i Viby: Jeanette lavede hærværk i stof-psykose – nu køber hun alt på afbetaling

Underholdning
Foto: TV3
Luksusfælden eksperter er i aftenens program forbi Viby, hvor de besøger 31-årige Jeanette, som har oparbejdet kæmpe gæld. Hun har tidligere taget mange stoffer, og ifølge hende er hendes gæld oparbejdet efter en stof-relateret psykose.

Lige nu læser andre også

I aften er Luksusfældens eksperter kommet på noget af en opgave, når de besøger Jeanette i Viby. Hendes gæld er massiv og hun bliver ved at gøre den større gennem nye lån.

Køber alt på afbetaling

Når man træder ind af døren hos Jeanette ser man straks, at det er et pænt hjem med nye møbler og sågar også et spritnyt køkken – selvom det en lejelejlighed. Køkkenet har Jeanette dog selv købt på afbetaling, da hun ikke kunne lide det gamle i lejelejligheden.

Jeanette har opbygget en kæmpe gæld. Alligevel køber hun stadig alt på afbetaling. Gælden er blandt andet blevet så høj, da Jeanette i en stof-relateret psykose smadrede en række butiksruder.

Afvikler ikke på gælden

For at nedbringe sin gæld burde Jeanette afvikle på den, men i stedet for at forsøge at komme gælden til livs, så køber tøj og møbler på afbetaling uden at tænke videre over konsekvenserne.

Carsten Linnemann og Kenneth Hansen er i chok over hendes handlinger, da hun nærmeste intet ejer i lejligheden – det hele er købt på afbetaling.

Foto: TV3

Nybagt mor

Udover alle de økonomiske problemer, så er Jeanette for nylig blevet mor til en lille pige. Og det er faktisk også derfor, at hun har tilkaldt Luksusfældens eksperter, så hun kan få ryddet op i sit liv og få styr på sin økonomi.

Førhen har Jeanette taget mange stoffer, men hun er nu helt ude af sit misbrug, men gælden er der stadig – både fra fortidens hærværk hænger og den hun er ved at opbygge med sine ufornuftige køb.

Vigtig med et pænt hjem

Jeanette forklarer gælden med, at det er vigtigt for hende, at både hun, datteren og hjemmet ser godt ud. Derfor køber hun alt på afbetaling. Både sofa, tøj, seng og køkken. hun køber tøj. Hun har dog en stor drøm om at blive gældfri og starte på en frisk.

Eksperterne forklarer hende, at det er umuligt, når hun fortsætter med at stifte ny gæld og indgå afbetalingsaftaler, som hun samtidig ikke har mulighed for at overholde.

Uddannet dyrepasser

Jeanette har en uddannelse som dyrepasser, men nu vil Jeanette til at læse igen, da hun vil være SOSU-hjælper. Det betyder, at hun skal på SU.

Carsten Linnemann og Kenneth Hansen gør det dog klart for Jeanette, at hun skal have sig et fuldtidsarbejde, hvor hun skal have styr på sin gæld. Samtidig vil de have hende til at gå af med sine dyre møbler.

Se hvordan Jeanette reagerer i aftenens afsnit klokken 20.00.

Anbefalet til dig