Luna fra Gift ved første blik: ”Jeg var ikke forelsket i manden”

09/10/2019

Nanna Christina Smidt

Foto: DR
På torsdag ruller det sidste afsnit af Gift ved første blik over skærmen, og en af de deltagere, der har været mest i medierne, må siges at være Luna, der i første omgang virkede til at have fået det perfekte match. Sidenhen skulle det vise sig, at Anders ikke var interesseret, og Luna blev hurtigt gjort til offer. Vi har talt med Luna om, hvordan det går i dag.

Mest læste i dag

Luna og Anders var hurtige til at falde for hinanden – virkede det til. Sandheden skulle dog vise sig at være en anden, og efter fire dage sammen faldt bomben, og Anders mente pludselig ikke, at Luna var hans type.

Bare et tv-program

Luna har virkelig haft tid til at reflektere over tingene de sidste mange uger, hvor Gift ved første blik er blevet vist i bedste sendetid. Refleksionen har givet hende meget, og hun er nu ude på den anden side:

”Den sidste uge har gjort, at jeg er klar over at det er et tv-program og ikke mit liv. Det største pres er ved at have lagt sig, og det er kommet lidt på afstand. Det er et tv-program, som jeg har deltaget i og ikke mit liv. Indtil for en uge siden der følte jeg, at det var mit liv der blev revet rundt, og det jo fordi, at det er mange måneder siden jeg blev filmet, men nu bliver der revet op i det igen. Alle overskrifter er blevet blusset op igen, og alt det jeg skulle forholde mig til,” fortæller Luna.

Kendte ikke Anders’ version

Luna var kommet meget videre, men da programmet blev vist i tv, var det som om, at det hele blev gennemlevet igen:

”Jeg vidste ikke, hvordan det blev klippet sammen inden og heller ikke, hvad Anders siger til sit kamera. Så alle de forklaringer, som jeg ikke fik under optagelserne – dem kunne jeg jo høre der. Og tilmed sagt på en ikke særlig rar måde, men det er jo en del af gamet. Jeg vidste jo selvfølgelig overskriften, og jeg vidste, at han ikke lige synes, at jeg var hans type, da jeg stod der, men at det var så grelt, som det skulle vise sig at være. Det vidste jeg jo ikke,” fortæller Luna og uddyber:

”Jamen det har været, som det nu engang er, men man bliver bare lige lidt vred igen. Det er ikke fordi, at han siger noget, som jeg ikke vidste, for det lå jo i hans opførsel, at det var sådan, at han havde det med mig. Så det har på den måde ikke været sårende, men man bliver bare vred igen, fordi at man får det smidt i hovedet, og man skal dele det med Danmark.”

Ikke forelsket

Heldigvis var Luna i gang med sig psykologforløb, og det har hjulpet hende meget til at få det bedre. Samtidig var Lunas følelser for Anders ikke de store:

”Jeg var ikke forelsket i manden. Det er jo ikke en mand, som jeg går og ærgrer mig over, at jeg ikke blev kæreste med, hvis jeg havde været det, så var det endnu sværere. Jeg kunne sige mange grimme ting, men det gider jeg simpelthen ikke. Så hvis vi holder den på min del, så vil du spørge, om jeg fortryder, men det gør jeg ikke, for man kan jo ikke lave noget om, som man har gjort. Så jeg fortryder det ikke. Jeg sidder jo i dag, og har rejst mig, efter at puslespillet havde været helt smadret,” siger Luna.

Foto: DR

Gav hånd til premiere

Luna har slet ikke talt med Anders siden programmet.

”Da han kører væk fra parkeringspladsen, er det sidste gang jeg taler med ham. Og så ser jeg ham inde til vores forpremiere, hvor jeg giver ham hånden og siger goddag, fordi jeg ikke kan være andet bekendt,” fortæller Luna.

De taler ikke sammen til premieren, og Luna havde det virkelig skidt med at møde op. Noget som hendes søn godt kunne mærke. Luna plejer nemlig at være både en glad og udadvendt kvinde med gang i:

”Jeg havde faktisk min søn med, og bagefter siger han til mig, at han aldrig har set mig være så socialt handicappet før, og det er jo fordi, at han er vant til at se mor stor og stærk, og går hen og siger goddag til alle. Jeg kunne slet ikke være i det den dag. Jeg havde det virkelig dårligt,” fortæller Luna.

Luna kendte ikke de andre deltagere, men kun produktionen, hvilket også kun gjorde det endnu sværere at møde op.

Fra Luna til landskendt

Luna er på kort tid gået fra at være ganske ukendt til at være på alles læber. Og det har været noget af en omvæltning for hende.

”Nu har jeg jo fået rigtig meget kærlighed min vej, så heldigvis for det, men jeg kunne ligeså godt være en, som halvdelen af Danmark hadede, og den anden halvdel kunne lide. Jeg kan godt være kontroversiel om mit privatliv, og jeg skelner ikke så meget med, hvor jeg siger hvad. Så derfor kunne det godt være gået gruligt galt,” siger Luna.

250 beskeder

Luna mener, at man må forvente, at når man stikker snotten frem, så får man noget skidt tilbage. Dog har hun ikke rigtig fået noget af det privat. Men hun er klar over, at det findes på for eksempel Facebook, og derfor holder hun sig også fra kommentarsporerne der.

Hun har læst alt, hvad folk har sendt hende privat, og der er hun oppe på 250 Messengerbeskeder, som hun har svaret på, og blandt dem, har der kun været en dårlig.

”Det synes jeg har været lidt stort. For folk har jo mange følelser omkring det her. Men at der ikke er nogen, der har ville ydre noget dårligt. Hver gang jeg har trykket ind i en ny besked, har jeg været lidt nervøs for, hvad der nu kom. Men der har kun været en dårlig,” fortæller Luna og uddyber:

”Og så har der været en mand, der blev sur over, at jeg fjerde gang afviser ham, så får jeg en smøre med, at jeg vil jo også bare giftes på tv, og med sådan en idiot som Anders, når jeg kunne få sådan en god mand som ham. Det er jo hvad det er.”

Jeg er den jeg er

Luna er ikke i tvivl om, at folk har kunne se, at hun var autentisk. Det har hun også hørt fra familie og venner. Det har også været det vigtigste for Luna, som påpeger, at man jo aldrig hører sig selv tale, men at hun har det fint med at se sig selv på tv.

Luna fik tit at vide under optagelserne, at hun var god til at reflektere, og til at sige noget sjovt, og hun føler også, at hun er blevet fint fremstillet i programmet.

Færdig med netdating

Allerede da Luna meldte sig til Gift ved første blik i januar, havde hun besluttet, at det var slut med portaler og netdating.

”Det er de samme mennesker der ”cykler” rundt derinde, og så møder man hinanden hele tiden. Og jeg magtede jeg ikke det der med, at man sælger sig selv på papiret, og så mødes man tre gange, og finder ud af det ikke skal være det alligevel. Så jeg har lidt lagt alt det på hylden med at date,” fortæller Luna.

Kan det hele selv

Luna startede allerede i sommer med at rejse ud på ferie alene, så der er ikke noget hun føler, at hun ikke kan. Hun har også været i teateret alene, og til koncerter alene, fordi hendes veninder har mænd, som de bruger meget tid med.

”Jeg kan alting selv, og det har jeg valgt at gøre, og mit liv er fuldt. Jeg laver en masse ting, og jeg har mine børn og familie, så der behøver ikke være så meget mere. Jeg vil ikke en mand for en hver pris. Så jeg er ikke søgende. Jeg lader bare livet ske omkring mig,” fortæller Luna og fortsætter:  

”For en gang skyld skal der ske det i mit liv, at der ikke skal ske noget, forstået på den måde, at jeg skal ikke ud og jage noget, og jeg skal ikke på nogen portaler fordi der sker faktisk så meget dejligt i mit liv. For jeg har et liv.”

For seks kroner guld

For et par uger siden var det ude i medierne, at Luna havde forsøgt, at sælge sin vielsesring, så hun kunne tage på ferie for pengene, dog viste det sig, at guldet i ringen kun var seks kroner værd, så der var ikke engang til busbilletten.

Luna havde også prøvet at sælge brudekjolen, men der var ikke nogen, der ville købe den, selvom den havde betydelig mere værdi end guldringen.

Til brudetøjet får deltagerne penge af produktionen – henholdsvis 6000 til kvinderne og 4000 til mændene, og skal så sende de regninger tilbage til DR, som kalder det penge til brudeudstyr. I princippet kan deltagerne købe, hvad de vil.

”Jeg synes, at det var en lidt sjov historie, for jeg tænkte, at nu skal jeg eddermame ud og rejse, jeg skulle jo ikke bruge den mere, så det var ikke for at genere, at ringen som sådan ikke var mere værd. Jeg var glad for min vielsesring de fire dage jeg havde den på,” fortæller Luna, der alt i alt føler, at det har været en godt for hende, at være med i Gift ved første blik:

”Jeg er et godt sted, og jeg har det godt med den jeg er nu og jeg har rejst mig. PÅ den måde har det vel alt i alt været en god oplevelse.” slutter Luna af.

Anbefalet til dig