Mads Steffensen får baghjul: "Jeg er simpelthen så glad"

08/02/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: PR - Madssteffensen.dk. - Alex Nyborg Madsen
Mads Steffensen er blevet afløst af Sara Bro og nu hedder det legendariske radioprogram ikke længere Mads og Monopolet - men Sara og Monopolet. Det har dog bestemt ikke haft nogen negativ indflydelse på lyttertallene.

Mest læste i dag

I 17 år har Mads Steffensen været i spidsen for radioprogrammet Mads og Monopolet, hvor tusindvis af danskere gennem tiden, har fået hjælp til at løse deres store og små dilemmaer. Nu er det ikke længere Mads Steffensen der er vært - og derfor har programmet også skiftet navn. Det er nu Sara Bro der hver lørdag, sammen med monopolet, hjælper danskerne.

På trods af, at Mads Steffensen har været i spidsen i årevis og nu fortsætter et identisk koncept, blot som podcast hos Podimo i stedet, så giver Sara Bro den garvede vært baghjul. De seneste tal fra programmerne hvor Sara Bro er vært, har nemlig placeret sig i toppen af, hvad der nogensidne har været af lyttertal i programmets historie. Det skriver SE & HØR.

I de to første programmer lyttede 1,3 millioner danskere med, mens der i tredje program var 1.156.000 danskere der lyttede med. 

Hvis man sammenligner med tallene fra Mads og Monopolet sidste år, var gennemsnitter her 1.162.000 lyttere.

Chefen jubler

Derfor er det også en meget glad chef, der er stolt af den nye vært.

"Jeg synes, det har været en forrygende start. Jeg er simpelthen så glad. De første to ugers lyttertal er helt oppe i toppen af, hvad der har været på programmet nogensinde - og nu ligger det på gennemsnittet," lyder det fra DR's nye radiochef Anette Kokholm. 

Hun tilføjer også, at starten ikke kunne have været bedre og at Sara Bro gør det rigtig godt. 

Hos PR-ekspert Henrik Byager er det heller ikke gået ubemærket forbi,

"Det er fantastisk, vil jeg sige. Det siger noget om, at programmet er større end værten, og den nye vært er utrolig velvalgt og rammer lytternes smag, samt at hun er den rigtige til at køre det format videre," lyder det fra ham.

Han tilføjer også, at Mads og Monopolet er radioens "kronjuvel", forid der ikke er noget program der kommer i nærheden af det, når det kommer til lyttere. Derfor er det oså ekstra følsomt og mange lyttere kunne falde fra, ved et vært-skifte. Men det har ikke været tilfældet - tværtimod. Ifølge ham burde man i stedet "poppe champagnen på chefgangen".

"Der sidder nogle chefer inde i DR og ånder lettet op. Er du rigtig klog? Det er stærkt," lyder det.

Hvordan lyttertallene ser ud i Mads Steffensens nye program Mads og A-holdet på Podimo vides ikke, da Podimo ikke har oplyst lyttertal for programmet.