Mai Manniche: Forstår ikke folks nysgerrighed

Foto: Shutterstock

Smykkedesigneren forstår ikke, at hun skal forholde sig til spørgsmålet.

“Er du vaccineret?”

Sådan starter Mai Manniche et opslag på Instagram. Hun fortsætter med at undre sig over folks nysgerrighed.

“Jeg forstå ærlig talt ikke, hvorfor mange mener, vi skal fortælle, om vi er blevet vaccineret eller ej,” lyder det fra smykkedesigneren, der kommer med en opfordring til sine følgere:

“Så stop Jer selv næste gang I spørger en anden om han/hun er vaccineret. Du spørger heller ikke om deres andre sundhedsforhold,” skriver Mai Manniche.

Opslaget kommer omkring en måned efter, at fodboldspilleren Christian Eriksen kollapsede midt på banen med et hjertestop. Efter den dramatiske hændelse skrev Mai Manniche i et Facebook-opslag.

"Frygteligt med Christian Eriksen og jeg tror alle undrer sig over hvad det kan være? Hvornår mon han blev vaccineret, måske det er en bivirkning til vaccinen? Dejligt han er vågnet - god bedring," skrev hun i sit opslag på Facebook, hvor hun i første omgang fik kædet det sammen med, at Christian Eriksen 31. maj skulle være færdigvaccineret mod corona med Pfizer-vaccinen.

Efterfølgende rettede hun i sit opslag.

“OPDATERING: Jeg havde forventet vi fik et klart svar på Eriksens vaccinestatus ved DBU’s netop afholdte pressemøde.  De sagde intet, hvilket virker højest mærkværdigt. Spørgsmålet er derfor fortsat om han er færdigvaccineret eller påbegyndt vaccineret som spiller på Inter Milan. Vi må fortsat afvente hans eget ærlige svar.”

Opslaget fik sendt Mai Manniche ud i en shitstorm, og hun valgte efterfølgende at undskylde og slette opslaget.

“Det er ikke dobbeltmoralsk”

Der er nok mange, der vil mene, at det i kølvandet på Christian Eriksen-opslaget er absurd, at smykkedesigneren nu mener, at vaccinen er et privat anliggende. Men det er noget andet, slår Mai Manniche fast.

“Overstående er IKKE dobbeltmoralsk ift mit spørgsmål om Christian Eriksen er vaccineret. For det er yderst relevant om hans hjertestop er relateret til vaccinen,” skriver hun i sit opslag på Instagram.