Manu Sareen raser: "Tænk jer nu om"

01/12/21 09:00

Julie Møller

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix.
“Der skal ærlig talt meget til at få mig op i det røde felt. Det her er en af dem.”

Tænk jer nu om.

Det er budskabet i Manu Sareens seneste Facebook-opslag, hvor han hidser sig op over en udvikling, der irriterer ham.

Under corona har rigtig mange danskere anskaffet sig et kæledyr. Men nu hvor hverdagen så småt er vendt tilbage, er det gået op for flere, at livet med dyr er krævende. 

“De sidste par måneder har der nok været en fordobling af henvendelser fra folk, der gerne vil af med deres hunde - sammenlignet med normalt.”

Sådan lyder det fra internatsleder Karina Fisker fra Nordjyllands Internat til B.T.

Manu Sareen kalder det for en ‘køb, kæl og smid dyret væk’-kultur, og det gør ham sur og trist.

“Der skal ærlig talt meget til at få mig op i det røde felt. Det her er en af dem. Det er alle de mennesker, der lige anskaffede sig et kæledyr under Corona-epidemien for hyggens skyld,” skriver han og fortsætter: 

“Der er en del af de mennesker, der sørme har fundet ud af, at det havde de alligevel ikke lige tid og lyst til. Der er nogle af dyrene, der er blevet returneret til dyreinternaterne, mens andre dyr bare er blevet smidt ud. De dyr strejfer rundt og kan umuligt klare sig selv og slet ikke i det her vejr. Det er virkelig en trist måde at behandle dyr på,” slår Manu Sareen fast.

Ikke et chok

Allerede tilbage i oktober oplevede Viborg Internat den tendens, som Manu Sareen peger på.

Efter coronakrisen er katte væltet ind, og det kommer ikke bag på Lise Svejgaard, der er dyrlæge hos Viborg Internat. 

“Vi havde rigtig mange henvendelser under corona, som ville have kat. Vi havde luret, at det var en dille, fordi de kedede sig. Det er vi desværre bare blevet bekræftet i, fordi der er mange, som vil af med dem igen,” fortalte hun tilbage i oktober til TV Midtvest.