Mavesyre kan smelte metal og kvinder blinker oftere end mænd: Her er 5 sjove fakta om kroppen

01/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Din krop er noget af et mesterværk.

Mest læste i dag

Lad os se det i øjnene: menneskekroppen er mærkelig og fasinerende. Den er også en endeløs kilde til fascination i betragtning af overfloden af ​​mærkelige og underlige ting, der foregår inde i vores kroppe på ethvert givet tidspunkt.

Der kunne skrives en hel bog (det findes sikkert allerede) om, hvor mange sjove og mærkelige ting der foregår i vores krop, men her er 5 ting, som helt du helt sikkert ikke vidste om kroppen.

1.Du kan ikke føle smerte på den overflødige hud på albuen

De fleste af os har sikkert prøvet at sidde og nive i huden på spidsen af albuen, og forundrets over, at det ikke gør ondt, ligegyldigt hvor hård man trykker. Forklaringen er, at du ikke kan følge smerte i det område. Det skyldes, at der er færre sensoriske neuroner placeret dér.

Det betyder, at du kan blive ved med at nive og trykke hele dagen lang- lige så hårdt du vil. Dermed ikke sagt at albuen er uskadelig, men huden på albuen? Go nuts!

2. Mavesyre kan smelte metal

Hvis du nogen sinde hat haft halsbrand, så ved du, at det kan brænde og svide helt utrolig meget. Fordøjelsessafterne i tarmen indeholder saltsyre, som kan opløse visse metaller som zink og ligger lige under batterisyre på pH-skalaen.

En undersøgelse viste, at mavesyre endda delvist kunne nedbryde barberblade. Det skriver Fatherly.com.

3.Dine tarme er altid i bevægelse

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvorfor din mave larmer og rumler, så er lydene sandsynligvis et resultat af en proces, der kaldes peristaltik, en automatisk og kontinuerlig bølgebevægelse af musklerne, der beklæder din mave-tarmkanal, hvilket hjælper med fordøjelsen.

Eller når opkastningsrefleksen udløses, og muskler flytter maden bagud, op i spiserøret og ud af munden, er det kendt som omvendt-peristaltik. Så hvis din tarm larmer, laver den sandsynligvis også bølgen.

4.Kvinder blinker oftere end mænd

Selvom det ikke ser ud til at være kønsbestemt at blinke, blinker kvinder omkring dobbelt så ofte som mænd. Det har vist sig, at kvinder blinker 19 gange i minuttet sammenlignet med 11 gange i minuttet for mænd.

Forskere mener, at dette har at gøre med hormonet østrogen, som kan gøre hornhinden mere elastisk og ændre, hvordan lyset bevæger sig gennem øjet, hvilket gør kvinder mere tilbøjelige for at blinke.

5.Din lillefinger er den stærkeste finger

På trods af forestillingen om, at lillefingeren bidrager med halvdelen af ​​vores grebsstyrke, er den tættere på en tredjedel, hvilket stadig er ret imponerende for den lille femte finger.

Forskning viser, at lille- og ringfingeren står for omkring 54% af grebsstyrken, men af ​​den powerduo står lillefingeren for 33% af denne styrke. Så det er stadig den stærkeste af alle fem fingre samlet set. Vildt ikke?