Meget få gør det: Her er 5 fødevarer, du bør opbevare i køleskabet

20/03/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Eksperter siger, at disse uventede fødevarer faktisk hører hjemme i køleskabet.

Mest læste i dag

Opbevarer du den rigtige mad i dit køleskab? At organisere et køleskab godt gør ikke kun forberedelsen af ​​aftensmaden meget nemmere, men sikrer også, at alt holdes så frisk som muligt.

Nogle få fødevarer, som mange tror IKKE bør blive opbevaret i et køleskab, burde ifølge fødevareeksperter være i køleskabet. Det skriver Homes & Gardens.

Uanset om du er en dygtig kok eller blot vil skære ned på madspild, vil det at prøve nye køkkenopbevaringsideer og regelmæssig rengøring af køleskabet hjælpe med at holde tingene i skak.

Peanutbutter
Ligesom meget andet er det individuelt, hvor man vælger at opbevare sin jordnøddesmør og syltetøj, men eksperter fortæller, at opbevaring af jordnøddesmør (og normalt smør, for den sags skyld) i køleskabet vil hjælpe det med at give det lille ekstra.

"Det bedste sted at opbevare naturligt jordnøddesmør, nødder, olier og smør er i køleskabet, især hvis du planlægger at opbevare dem i dit køkken i mere end en uge eller to," siger kokken Corrie Duffy.

Kartofler
Undersøgelser viser, at opbevaring af kartofler i køleskabet faktisk ikke forårsager den 'kolde sødende' effekt, som vi troede det gjorde, og at nedkøling af dem endda kan hjælpe dem til at holde meget længere.

Man troede, at det at holde kartofler i et kølet miljø kunne få dem til at danne et skadeligt kemikalie kaldet akrylamid, når kartoflerne er kogt, men rådene om dette er nu ændret.

Chiafrø
Hvis du kan lide at drysse nogle malede chiafrø på dine havregryn eller blande det til en juice om morgenen, så sørg for at opbevare dem i køleskabet, ellers kan frøene ende med at smage mindre friskt.

Theresa Tesolin er medstifter af RusticWise, et websted, der deler råd om, hvordan man er bæredygtig derhjemme og i haven. Hun siger, at malede hørfrø, chiafrø og hampehjerter alle er bedre opbevaret i køleskabet eller endda fryseren.

Honning
"I modsætning til andre sødestoffer bliver honning aldrig dårlig. Hvis du opbevarer det i køleskabet, vil det hjælpe med at forlænge dets holdbarhed og forhindre, at det krystalliserer for hurtigt," siger Shaun Martin.

Kaffe
Meningen er delt, når det kommer til kaffe, men ifølge Shaun Martin bør kaffebønner til din kaffemaskine opbevares i køleskabet.

Anbefalet til dig