Meget få ved det: Det er de små nitter på dine jeans til for

03/03/2024

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Skrædderen Jacob Davis begyndte at tilføje nitter til lommerne på minearbejdernes bukser i 1872 - og de har været brugt på næsten alle jeans lige siden.

Mest læste i dag

De er blevet en fast bestanddel i næsten alles garderobe - men mange mennesker sætter fortsat spørgsmålstegn ved, hvorfor der sidder små nitter ved lommerne.

Når du kigger på dine yndlingsjeans, vil du bemærke, at der er syet små nitter ind i dem.

Disse nitter blev dog ikke tilføjet for dekorative formål - de tjener et meget vigtigere job end som så.

"Disse er på alle jeans. Har de et formål, praktisk eller andet? Hvis ikke, hvorfor er de der?," kommenterede en Reddit-bruger.

Nitterne findes normalt på for- og baglommerne på jeans. Deres brug på lommer går helt tilbage til 1872, da Jacob Davis, en skrædder fra Nevada, USA, begyndte at tilføje dem til minearbejdernes lommer. Det skriver Mirror

Han havde købt stof fra Levi Strauss for at skabe tøj, da han opdagede, at tilføjelse af små kobbernitter hjalp med at styrke lommerne, når minearbejderne fyldte dem med tungt værktøj.

Da David ville dele sin opdagelse, skrev han et brev til Levi Strauss og fortsatte med at danne et partnerskab med dem.

Han fik patent på en "forbedring af fastgørelse af lommeåbninger". Siden da er nitter blevet et almindeligt træk på jeans, der optræder på steder, hvor stoffet belastes mest for at forhindre sømme i at flække.

De fleste brugere på Reddit havde absolut ingen idé om, at det var meningen med de små nitter.

"Temmelig sikker på, at deres hovedformål er at ridse min mobiltelefon," jokede en bruger.

"Jeg ANEDE det ikke," skrev en anden.

Noget andet Levi Strauss også blev kendt for, var de små 'ekstralommer', som stadigvæk findes på de fleste jeans. Forklaringen til det kan læse mere om her.

Anbefalet til dig