Meget få ved det: Disse ting bør du aldrig vaske op med opvaskemiddel

04/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Opvaskemidlet står altid lige ved siden af vandhanen- super smart, at man altid lige kan gribe ud efter den, når man vasker op. Dog bør du holde den langt væk fra flere forskellige ting.

Mest læste i dag

Med et navn som opvaskemiddel skulle man tro, at den væske, som vi klarer vores opvaske med, ville være lige så sikker som almindelig sæbe eller flydende håndsæbe.

Men opvaskemiddel er faktisk et vaskemiddel. Derfor har den en stærkere formel end de ting. Faktisk ville noget som håndsæbe, som er meget mildere, være en god erstatning, når du vasker visse husholdningsartikler, der kan blive beskadiget af opvaskemiddel.

Opvaskemiddel er lavet til at fjerne seje, fedtede pletter, men den er på ingen måde skånsom (medmindre du bruger Dawn eller Palmolive, som hævder at blødgøre hænder). Det skriver House Digest.

Med tiden vil du måske bemærke, at dine hænder bliver tørre, efter du har snuppet opvasken - det er det stærke vaskemiddel, der udtørrer din hud, og det kan udtørre stof, læder og meget mere.

Lad os tage et kig på nogle af de steder i dit hjem, hvor opvaskemiddel måske ikke er det bedste valg til rengøring.

Dine vinduer
Selvom du kan, og nogle fagfolk gør, bruge opvaskemiddel til at vaske dine vinduer, skal du ikke bruge for meget.

Et par dråber i en spand vand er rigeligt, (og sørg for at blande det godt).

Toilettet
Når det kommer til at holde opvaskemiddel væk fra dit toilet, har det intet at gøre med at vaske din toiletkumme. Hvis du mangler toiletrens, kan fedtbekæmpende opvaskemiddel være den perfekte løsning. Nogle mener, at brugen af ​​det i toilettet kan skabe et skummende rod, mens andre sværger, at opvaskemiddel i dit toilet hurtigt kan fjerne tilstopninger, men det er ikke derfor, toiletter er med på listen.

Der er ét område på dit toilet, hvor du aldrig bør putte opvaskemiddel, og det er cisternen, også kaldet dit toilets tank.

Gummi- og plastikdelene i din tank kan med tiden blive beskadiget af opvaskemiddel. Selvom det kan virke som en nem og hurtig måde at holde dit toilet rent og dufter friskt, er det bedre at købe produkter lavet specielt til din toilettank

Tæpper
Hvis du har en 'tæppeshampoo' og overvejer at bruge opvaskemiddel i den, så tro om igen. Tæppeshampoo har den rette mængde skum og konsistens for at sikre, at den ikke suger for meget vand ind i tæppet - og et vådt tæppe betyder fremtidig skimmelsvamp.

Derudover efterlader opvaskemiddel en anden rest end tæppeshampoo, hvilket gør det sværere at fjerne fra fibrene.

Støbejern
Når det kommer til at vaske dit køkkengrej i støbejern, er der en vis forvirring med hensyn til opvaskemiddel. Det er altid blevet sagt, at du aldrig skal rense disse gryder og pander med almindelig gammel opvaskemiddel, men det viser sig, at du kan. Begrundelsen bag advarslen var, at opvaskemiddel er lavet til at fjerne fedt, og støbejern bruger et lag "krydderi", også kendt som fedt, til at fungere godt.

Hvis du vasker dit støbejern med sæbevand, skal du ikke lade det ligge i blød. Gryder, der står våde for længe, ​​kan begynde at ruste.