Melder ud: Denne deltager skal forlade X Factor i aften

17/2/23 08:33

Ida Hansson

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Snart begynder konkurrencen for alvor, og nu står der helt klart hvem der er favorit, og hvem der ikke er.

Så er det i aften, at X-Factor tager hul på liveshows. 

Og skulle du være blandt dem, der ikke har fulgt med indtil videre, så er det de tre dommere, Thomas Blachman, Kwamie Liv og det nyeste skud fra stammen Simon Kvamm, der skal kæmpe om sejren i dette års X Factor, når de store liveshows ruller over skærmen. 

Og Danske Spil lægger ikke skjul på, at X-factor og udstråling trumfer erfaring. 

Ifølge dem bliver det nemlig den mest uerfarne af de tre X Factor-dommere, der løber med den endelige sejr i årets udgave af TV 2’s talentkonkurrence. 

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse

”Vi tror meget på årets nye dommer, Simon Kvamm. Det er rigtigt, at han ikke har prøvet det før, men vi har alligevel den populære musiker og tv-personlighed som vores favorit til at vinde årets konkurrence. Dels synes vi, at han har valgt nogle ekstremt gode musikere til de kommende liveshows, og dels så har han bare en udstråling, der lige giver lidt ekstra. Ja, man kan vel nærmest sige, at han har X-factor,” siger Danske Spils X Factor-ekspert, oddssætter Mathias Reimer Larsen. 

Der er i alt ni deltagere med, og ifølge Danske Spils oddssætter, så er det et ekstremt tæt felt med nærmest dødt løb blandt fire af deltagerne. 

”Her før det første liveshow er Nambahlou og Kristoffer vores største favoritter, som vi begge har til odds 4,00, og lige herefter følger Clara og Theodor til odds 5,00,” fortæller Mathias Reimer Larsen. 

Han understreger dog, at rigtigt mange ting kan ske, når først artisterne har prøvet at stå og optræde foran et live publikum. 

”Der er stadig mange, som kan byde sig til, og samtidig må vi huske på, at dette langt hen ad vejen også er en popularitetskonkurrence. Og her må vi et par liveshows ind i forløbet, før vi med sikkerhed kan sige, hvem vi regner med løber med sejren,” siger han. 

En af de ni deltagere, når end ikke videre til næste liveshow, da vedkommende må sige farvel til programmet allerede nu på fredag. Men hvem bliver det? Det er ifølge Danske Spils oddssætter enormt svært at forudsige, men der er alligevel især tre af deltagerne, der ifølge Danske Spil er i risiko-zonen. 

”Det er altid ekstremt svært at forudsige den første udstemning, for ingen har set dem performe live på en scene før. Og hvem kan danskere lide? Vi ved det jo ikke, men vi tror umiddelbart, at Rosita har størst risiko for at ryge, og snert derefter har vi Henrik og gruppen DiVERSE,” siger han. 

X Factor, årets første af syv liveshows, sendes fredag aften klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 Play.

Fakta: (Odds kan rykke sig)