Michael Jacksons arvinger tæt på salg af musikkatalog: Forventes at indbringe enormt milliardbeløb

09/2/23 17:08

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Michael Jacksons arvinger nærmer sig et salg af hans musikkatalog, der kommer til at indbringe dem et enormt beløb.

Michael Jackson er en af de mest succesfulde artister i nyere tid. Derfor er der næppe nogen, der er i tvivl om, at hans musikkatalog er rigtig mange penge værd.

Og netop hans musikkatalog er der tilsyneladende nogen, der gerne vil have fingrene i, for Michael Jacksons arvinger er i færd med at sælge halvdelen af rettighederne til hans katalog.

Det skriver mediet Variety.

Hvis salget bliver en realitet, står arvingerne til 'Kongen af Pop' til at tjene en stor sum penge på at afgive rettighederne til 50% af den afdøde stjernes katalog.

Ifølge Variety, der har fået beløbet af tre forskellige kilder, skulle beløbet lyde på mellem 800 og 900 millioner dollars. Det svarer til mellem 5,5 og 6,2 milliarder danske kroner.

Der er fortsat ikke mange detaljer om handlen, men det lyder, at Sony og en potentiel finansiel partner forhandler om at købe 50% af rettighederne til hans musik, 'MJ: The Musical'-showet på Broadway, den kommende film 'Michael' samt andre aktiver.

Hvis den enorme handel ender med at blive en realitet, vil det være den største handel, der hidtil er blevet gennemført på det blomstrende marked for musikkataloger.

En kilde har desuden afsløret over for Variety, at virksomheden Primary Wave Music allerede ejer en andel af Michael Jacksons musikkatalog, men det vides ikke, hvor stor en andel, der er tale om.

Repræsentanter for boet efter Michael Jackson, John Branca og John McClain, samt repræsentanter for hhv. Sony og Primary Wave har ikke ønsket at kommentere på den mulige handel.

Sony har allerede gennemført flere opkøb af store stjerners kataloger, hvilket blandt andet omfatter Bruce Springsteens katalog, der kostede omtrent 600 millioner dollars, hvilket svarer til 4,1 milliarder kroner.