Mikkel Behas hemmelighed: Vidste du det om TV-værten?

13/2/23 09:55

Nicolai Haugsted

Foto: Klaus Bo Christensen/Christensen Klaus Bo/Ritzau Scanpix
Det viser sig at den folkekære globetrotter havde en anden start på livet.

Når det kommer til velkendte danske navne indenfor TV og underholdning, så placeres Mikkel Beha Erichsen højt på den liste.

Men ifølge Se og Hør, så er navnet nok bekendt blandt danskerne - men ikke et navn der altid har tilhørt manden.

I TV2 Charlie-programmet “Deja Vu med Frøkjær” fortæller Beha nemlig, at han kom til verden under et andet navn.

Det var nemlig da Beha fik tilbudt værtsrollen på TV2, at cheferne foreslog et andet navn på manden, da “Beha” havde mere swung.

“Jeg hed jo Beha dengang også, jeg brugte det bare ikke så meget. Jeg har jo heddet Mikkel Beha Erichsen altid. Næsten” fortæller TV-manden.

“Mikkel” kom nemlig til verden med et andet navn. Og årsagen skyldes ganske simpelt en glemsom svipser fra forældrenes side.

“Jeg startede med at hedde Frederik (...) Det er, fordi der var en regel om, at hvis ens mor og far ikke havde fået navngivet en inden for et år, så kom man til at hedde et kongenavn. Og så kom der en navneattest ind ad døren en dag, hvor der stod Frederik Kjær. Fordi min mor hed Kjær” forklarer den smilende gæst.

Måske var det ikke noget mor og far tænkte meget over på dagen, men da navneattesten kom ind ad døren, fik faren travlt med at få tingene ændret.

“Så tænkte min far ‘Ej, det skal han sgu ikke hedde’, så gik han ned i Helligåndskirken nede på Strøget og sagde ‘han skal hedde Mikkel Beha Erichsen’, for det hed min far dengang. Så skiftede han navn til Kløvedal. Det blev lidt noget rod” griner Beha.

Hele udsendelsen kan ses på TV2 Play, hvor Mikkel Beha (aka. The artist formerly known as Frederik Kjær) fortæller hele historien.