Nelly Furtado sælger musikalsk bagkatalog for gigantisk beløb

29/4/22 18:36

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den populære sangerinde er den næste i rækken til at sælge sit musikalske bagkatalog for et enormt beløb.

I de senere år har flere musikere solgt rettighederne til deres bagkatalog. Flere køb er blevet foretaget af investeringsselskaber, men også pladeselskaber.

Blandt andet har Bruce Springsteen solgt rettighederne til sit bagkatalog til Sony for intet mindre end 3,3 milliarder kroner. Boet efter David Bowie solgte tidligere på året stjernes bagkatalog af sange til Warner Chappell Music for omtrent 1,64 milliarder kroner.

Nu er det blevet canadiske Nelly Furtados tur til at sælge ud af bagkataloget. Gennem sin karriere har hun sendt flere store hits på gaden, hvilket omfatter 'Say It Right' og 'Maneater'.

Ikke nok med, at hun har sendt adskillige sange ind på hitlister verden over, har hun også vundet en Grammy. Nu ser det ud til, at hun vil sikre sig en stor lønningsdag, da hun overvejer at sælge rettighederne til sit bagkatalog for et enormt beløb.

Ifølge Sky News er hun meget tæt på at sætte sin underskrift på en aftale med firmaet HSM (Hipgnosis Song Management), der betyder, at hendes samling af sange og rettighederne til overdrages til HSM.

Pengene kom til handlen kommer næppe til at være et problem. Hipgnosis Song Management har nemlig kapital i ryggen fra Blackstone, som er en af verdens største investeringsforvaltningsselskaber.

Der er intet officielt blevet meldt ud omkring opkøbet af hendes bagkatalog, hvorfor en pris heller ikke er kendt.

Sky News oplyser dog, at analytikere vurderer, at prisen vil befinde sig i omegnen af 50 millioner dollars, hvilket er svarende til intet mindre end 350 millioner kroner. Sætter hun sin underskrift på papiret, kan Nelly Furtado derfor se frem til at få en stor indbetaling på sin bankkonto.

Det er ikke det første opkøb, der er blevet foretaget af Hipgnosis, der i sidste måned udsendte en pressemeddelelse o, at man havde overtaget rettighederne til hele Leonhard Cohens bagkatalog, der består af 278 sange og deres afledninger.