Nikolaj Lie Kaas skifter karriere

17/1/23 12:51

Ida Hansson

Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix
Nikolai Lie Kaas påtager sig nu en helt ny rolle.

Nikolaj Lie Kaas er et rigtig stort navn i den danske filmverden.

Han har medvirket i en lang række film, herunder filmatiseringen af Jussie Adler-Olsens bøger om Afdeling Q. Derudover kan film som ‘Blinkende Lygter’ og ‘De grønne slagtere’ nævnes.

Snart er Lie Kaas dog aktuel i en lidt anden rolle, nemlig som instruktør. Han har nemlig skrevet og instrueret serien ‘Agent’, som får premiere på TV 2 senere på året.

Og som det har været tilfældet med de film, Lie Kaas har spillet med i, så lover det godt for debutten som instruktør.

‘Agent’ kommer nemlig til at være på programmet til dette års Berlinalen, som er en filmfestival, der afholdes i den tyske hovedstad Berlin.

Serien får således verdenspremiere på filmfestivalen tirsdag 21. februar, hvor de første to afsnit vises for gæster og verdenspressen i biografpalæet Zoo Palast.

'Agent' er udtaget til programsektionen 'Berlinale Series' sammen med seks andre internationale serier.

Her vil den konkurrere om den nystiftede pris 'Berlinale Series Awards', som overrækkes sammen med festivalens øvrige priser.

Den flotte hæder er ikke overraskende noget, som glæder den folkekære skuespiller, som altså nu også kan kalde sig for instruktør.

- Jeg er beæret over, at 'Agent' er udtaget og er stolt over og glad for, at de har tænkt på os i denne fornemme sammenhæng. 'Agent' er lige dele humor og alvor, og jeg håber, at publikum vil give den en chance og ikke slår over på 'MasterChef' alt for hurtigt, siger Nikolaj Lie Kaas, til TV 2.

Castet til ‘Agent’ tæller da også en lang række af prominente navne såsom Dar Salim, Sidse Babett Knudsen, Lars Ranthe, Thomas Blachman, Magnus Millang, Ulrich Thomsen, Tomas Villum, Birthe Neumann og Rasmus Bjerg. Esben Smed får hovedrollen som agenten Joe.