Nolans vilde rekorder - og en syngende Ryan Gosling: Her er alt du skal vide om dette års Oscar-uddeling

Foto: Valeriya Zankovych/Shutterstock
Foto: Valeriya Zankovych/Shutterstock
Den 96. Oscar-uddeling er lige på trapperne. Her er alt hvad du skal vide.

Mest læste i dag

Når stjernerne samles under Dolby Theatres strålende lys denne søndag, bliver det en aften, hvor historiebøgerne skal skrives igen.

Med Jimmy Kimmel ved roret for fjerde gang lover Oscar-uddelingen 2024 at blive en fest for både øjne og ører, spækket med stjerner, der glitrer lige så meget som de priser, de er kommet for at overrække eller modtage.

Kimmel, kendt for sin kvikke humor og evne til at lede showet med en hånd så sikker, at selv de største overraskelser synes planlagte, forudsiger en aften, hvor populærkulturen og biografmagiens krydspunkt vil blive fejret med stor pomp og pragt.

"Jeg sidder i en biograf og ser 'Barbie' og tænker: 'Nå, måske gør jeg det her igen, for jeg har i det mindste et referencepunkt med alle," reflekterer Kimmel over sin beslutning om at vende tilbage som vært til The Hollywood Reporter.

Inklusion spiller en vigtig rolle

Vi snakker 2024, hvor dialogen omkring repræsentation og inklusion i filmindustrien aldrig har været mere presserende, og det markerer årets Oscar-uddeling også.

For første gang skal film opfylde visse standarder for repræsentation og inklusion for at kvalificere sig til den mest prestigefyldte pris, Bedste Billede. Dette krav er et tydeligt signal om Akademiets engagement i at fremme diversitet både foran og bag kameraet.

Listen af oplægsholdere er intet mindre end stjernespækket, med navne som Zendaya, Ryan Gosling, og Emily Blunt, der alle bidrager til aftenens glans. Endnu mere bemærkelsesværdigt er dette års tilbagevenden til traditionen, hvor tidligere Oscar-vindere præsenterer de nominerede i de skuespilkategorier - en gestus, der fejrer både ny og gammel talent i branchen.

Med optrædener fra alle de nominerede til Bedste Originale Sang, inklusiv Ryan Goslings første sceneoptræden med "I'm Just Ken" fra 'Barbie', lover aftenen at blive et musikalsk spektakel, der vil resonere længe efter de sidste takter er spillet.

Hvem vinder?

I kapløbet om de eftertragtede statuetter leder Christopher Nolans 'Oppenheimer' an med 13 nomineringer, tæt fulgt af Yorgos Lanthimos' 'Poor Things' med 11, og Martin Scorseses 'Killers of the Flower Moon' med 10. 'Barbie' ruller også ind med 8 betydelige nomineringer, hvilket understreger Greta Gerwigs fortsatte indflydelse på filmkunsten - selv i lyset af de kontroverser, der har omgærdet Akademiets valg i år.

Særligt bemærkelsesværdigt er de historiske nomineringer: Lily Gladstone bliver den første indfødte amerikanske skuespillernominerede, mens Martin Scorsese cementerer sin status som den mest nominerede nulevende instruktør. I kategorien for Bedste Instruktør står Justine Triet som den eneste kvinde blandt nominerede, hvilket skaber rum for eftertanke om kvinders rolle i instruktørstolen.

Når alt kommer til alt, lover Oscar-uddelingen 2024 at blive en aften, hvor drømme bliver til virkelighed, barrierer brydes ned, og filmkunsten fejres i al sin mangfoldighed. Og med Jimmy Kimmel ved roret, kan publikum forvente en aften, hvor humor og højtidelighed går hånd i hånd med en.

Ønsker du at se med? Så skru om på TV 2 klokken 22.05.

Anbefalet til dig