Nu bliver du 'straffet' hvis du deler din Netflix-profil med andre

20/4/22 06:53

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Netflix siger, at de vil opkræve mere, hvis du deler din konto med andre.

I lyset af Netflixs tab af abonnenter annoncerede selskabet i dag under sit indtjeningsopkald i første kvartal, at det vil udvide sin test, der opkræver medlemmer en højere pris, hvis de er involveret i kontodeling med folk uden for deres husstand.

Virksomheden begyndte først at teste funktionen i marts i Chile, Costa Rica og Peru, men siger nu, at de planlægger at implementere løsningen på globale markeder, inklusive USA, om omkring et års tid.

Tjenesten præciserede, at den bliver nødt til at fortsætte med at gentage funktionen i omkring et år - eller deromkring, for at sikre at den får den rigtige balance i forhold til, hvor meget ekstra der skal opkræves for abonnenter, der har delt deres Netflix-konto med andre brugere uden for deres egen husstand. Det skriver blandt andre TechCrunch+.

"Helt ærligt, vi har arbejdet på dette i næsten to år. For lidt over et år siden begyndte vi at lave nogle lette testlanceringer, der informerede os og hjalp os med at bygge de mekanismer, som vi implementerer nu," forklarede Netflix Chief Product Officer Greg Peters, om indtjeningsopkaldet.

"Vi har lige lavet de første store landetest, men det vil tage et stykke tid at finde ud af dette og at få den rigtige balance."

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

I øjeblikket bliver Netflix's Standard- og Premium-abonnenter på en håndfuld testmarkeder tilbudt muligheden for at tilføje "underkonti" til deres tjeneste hos folk, de ikke bor sammen med. Hver underkonto vil have sin egen profil og personlige anbefalinger - men de har også deres eget Netflix-login og adgangskode.

Dette sætter dem op til at blive et etableret medlem med deres egen konto i fremtiden. Hvis de vælger at foretage dette træk, overføres deres visningshistorik, observationsliste ("Min liste") og personlige anbefalinger til deres egen konto med deres egne faktureringsoplysninger.

Netflix havde tidligere sagt, at denne løsning ikke er afhængig af lokationsbaserede data, såsom GPS. I stedet udnytter det de samme oplysninger, som det bruger til at levere sin service til sine slutbrugere i dag, herunder en IP-adresse, enheds-id'er og andre oplysninger om enheder, der er logget ind på Netflix-kontoen i hele husstanden. Gennem denne metode kan Netflix identificere, hvornår der er vedvarende deling uden for en husstand.

De bemærkede, at underkonti ikke tæller som abonnenter, mens de stadig er involveret i kontodeling med en anden husstand.

Netflix siger, at de ved at bede medlemmer, der deler deres konti, om at betale mere, håber at finde den rette balance mellem stadig at tillade deling at finde sted, samtidig med at det hjælper med at få indtægter fra alle, der ser og får værdi af dens service.