Nu kan du oddse på folketingsvalget 2019

04/02/2019

Helge Rahbek

Skal Løkke aflevere nøglerne til Statsministerkontoret? Hvem går i regering med hvem? Og hvor mange stemmer får Mette Frederiksen? Det er bare nogen af de udfald, som Danske Spil sætter odds på op til folketingsvalget.

Mest læste i dag

Artiklen indeholder sponsoreret links

Ingen ved hvornår valget kommer, men uvisheden betyder ikke, at gættelegen om hvem der kommer til at sidde i regering, ikke er i fuld gang. For hvem er sandsynlige regeringspartnere i begge blokke, og hvem vil helst gå alene eller stå udenfor? Det har Danske Spils oddssættere kigget nærmere på.

”Socialdemokraterne har meldt ud, at de vil lave en et-partis regering, mens Dansk Folkeparti allerede i sommer sagde, at de ville være med i en evt. Venstreregering. Men hvad betyder det så for de andre partier i blå blok, og kan Socialdemokratiet klare at stå alene efter et valg? Det er nogle af de politiske odds vi har nørdet med, mens vi venter på valget udskrives. Lige nu giver vi odds 3,00 på, at regeringen efter næste valg hedder S, mens vi giver odds 3,75 på, at regeringen hedder V+DF,” siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig i Danske Spil.

Foruden regeringskonstellationen, er der også sat odds på, hvor lang tid det tager, før regeringsgrundlaget er forhandlet på plads. For netop de mange forskellige konstellationer kommer til at betyde, at der kan gå lang tid, inden en regering er på plads. Og her vurderer Danske Spils oddssættere, at vi kommer op omkring de famøse 18 dage i det sorte tårn, som det tog i 2011, da Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre skulle forhandle regeringsgrundlaget på plads.

”I 2001 tog det 7 dage, mens det i 2015 tog 10 dage at forhandle et regeringsgrundlag på plads. Men i det nuværende Folketing kan vi også se, at der bliver dannet alliancer på kryds og på tværs, og derfor vurderer vi heller ikke, at det er utænkeligt, at der kommer flere dronningerunder, og at der går mellem 8-14 dage, inden, der er dannet en regering, hvilket odds 2,50 også indikerer,” siger Peter Emmike Rasmussen.

Slår Mette Frederiksen Thulesen-Dahl og Løkkes stemmeantal?

I politiske kredse bliver der talt om formands-effekten, som er den faktor, en politikers stemmetal går op med, når vedkommende bliver formand. Og af den grund forventer Danske Spils oddssættere, at Mette Frederiksen går op i stemmetal, da den for hendes vedkommende er i spil.

”Vi kan se på statistikken, at når en politiker bliver partiformand stiger stemmetallet også. Både i tilfældet med Kristian Thulesen-Dahl og Lars Løkke så vi en fordobling af stemmetallene ved deres første valg, efter de var blevet formænd. Det forventer vi også kommer til at gøre sig gældende for Mette Frederiksen, og derfor forventer vi, at hun kommer til at få omkring 45-50.000 stemmer og dermed nærme sig Kristian Thulesen-Dahls stemmetal,” siger Peter Emmike Rasmussen, og tilføjer:

”Vi har kunnet se, at integrationspolitikken har været på dagsordenen, og Pernille Vermund stiller op i samme valgkreds som Thulesen-Dahl, og derfor kan hun også snuppe stemmer fra ham. Af den grund vurderer vi det personlige stemmetal bliver meget tæt mellem Mette Frederiksen og Thulesen-Dahl. Men vi vurderer nu stadig Thulesen- Dahl som favorit til hvem der scorer flest stemmer. Derfor giver vi odds 2,70 på Mette Frederiksen slår Thulesen-Dahl i en head-to-head-duel på stemmer.”

Med odds på politik, håber Danske Spil at kunne tilbyde den politiske nørd en mulighed for at bringe sin viden i spil på en ny måde. Der vil løbende komme flere odds på folketingsvalget hos Danske Spil.  

Gratis spil

Bubble Shooter - Prøv dette sjove lille spil, der nemt at gå til og byder på rigtig mange timers underholdning. Spillet Bubble Shooter er lidt i samme kategori som den gode gamle og velkendte klassiker Tetris

Gold Miner - Det er et lille hyggeligt og gratis spil, hvor du er guldgraver. Gold Miner er sjovt for både børn og voksne.

Pacman - Spillet er noget er en klassiker, som går helt tilbage til arkadespillenes barndom, som mange nok husker fra 1980erne. Her kan du gratis spille Pacman online.

 

Anbefalet til dig