Nu reagerer 'chokeret' Jan Linnebjerg på TV2's beslutning

Af: Ida Hansson

|

28/11/2022

Underholdning
Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix
Jan Linnebjerg, der spillede 'Pyrus', reagere nu på TV2's beslutning.

Mest læste i dag

‘Ingen skal stå tilbage med følelsen af at være forkert’. Sådan lød det i fredags, da TV2 reagerede i lyset af den massive kritik, som stationen har været udsat for. 

Man skal nemlig ikke mange dage tilbage, før det stod klart, at ‘Pyrus - Allertiders Julemand’ blev vraget af TV2 med følgende begrundelse: 

“I vores gennemsyn er vi kommet frem til, at Pyrus 3 indeholder elementer, som har en forældet skildring af både mennesker og kulturer, og som kan misforstås af især børn, som ikke nødvendigvis kan sætte fortællingen ind i en historisk kontekst”. 

En beslutning der senere hen blev mødt af en masse kritik. 

Og nu reagerer Pyrus-skuespilleren, Jan Linnebjerg, selv på beslutningen. En beslutning der heller ikke falder i god jord hos ham. 

Han afslører, at han er chokeret ovenpå den overraskende udmelding tæt på jul, om at de droppede genudsendelsen af ‘Alletiders Julemand’ fra 1997. 

TV2’s beslutning kommer i kølvandet på scenen, hvor nogle børn er malet sorte i hovederne for at ligne flødeboller, og hvor slave-karikaturen Svarte Piet optræder. 

Desuden dypper ‘Den Store Bastian’ nogle børn i blæk, efter de har drillet en dreng med mørk hud. 

Jan Linnebjerg forstår dog godt TV2 såvidt, at de ikke vil risikere noget i den retning. 

Men han chokeret over, at TV2 ikke sætter sig ned i to timer og klipper ‘skraldet’ ud. 

Det oplyser han til det danske medie B.T.

Derudover er det i hans optik drastisk at fjerne en hel julekalender fra sendefladen, når der kun er tale om enkelte sekvenser. 

Dertil understreger han sort på hvidt, at ingen af personerne bag julekalenderen har haft nedladende intentioner med at producere den i sin tid. 

Jan Linnebjerg beklager også, at børnene i denne omgang altså ikke får glæde af ‘Alletiders Julemand’, som han anser for en rigtig god fortælling.

Anbefalet til dig