Ny reportageserie fra Aarhus Universitetshospital starter på Kanal 4

’Velkommen til verden’ har premiere d. 18. september kl. 21.00 på Kanal 4 og Dplay og sendes de følgende 8 tirsdage.
Kanal 4 løfter reportagegenren til nye følelsesladede (og til tider højtskrigende) højder, med den nye reportageserie ’Velkommen til verden’. Programmet baserer sig på den internationale succes ’One Born Every Minute’ og er blevet til via ekstraordinær adgang til fødegangen på Aarhus Universitetshospital.

Mest læste i dag

24 kameraer, der filmer 24 timer i døgnet, syv dage om ugen, giver seerne et enestående indblik i den travle hverdag på landets andenstørste fødegang. Kameraerne indfanger hver en ve, hver en tåre, hvert et grin, hver en forvirret og forskrækket mand og hvert et rørende øjeblik, når de nybagte forældre byder deres nyfødte barn 'Velkommen til verden.

Komik og dramatik på fødestuerne

Enhver kvinde, der har født, og enhver mand, der trofast har stået deres partner bi, kan skrive under på, at en fødsel er et såvel prøvende som rørende øjeblik. Men trods situationens egentlige alvor, er der også plads til forløsende grin, når kvinder med veer og deres rådvilde mandlige modstykker sammen gennemgår de skæbnesvangre timer. I ’Velkommen til verden’ er seerne på første række til at grine med:

Er det nu, jeg skal fortælle dig, at jeg har fået vildt ondt i min lysken?”, spørger Lars, mens han kigger på sin kæreste, Sabine, der står lænet indover fødebriksen og kæmper med den ene voldsomme ve efter den anden med lattergas som eneste smertelindring. ”Nej, det er ikke lige nu, skat,” svarer Sabine irriteret – og sender alligevel kæresten et smil og tilbyder ham et sug i lattergasmasken.

Sabine og Lars er et af de kommende forældrepar, som vi møder i programmets første afsnit. I hvert program møder seerne tre forældrepar, foruden naturligvis de dygtige jordemødre på Aarhus Universitetshospital, der skal hjælpe både mor og far igennem fødslen – og ofte tage hurtige beslutninger, når det lige pludselig skal gå tjept i den sidste fase af fødslen. Det kan jordemoderen, Louise, skriver under på:

”Jeg nåede slet ikke at få handsker på, fordi det gik så enormt stærkt. Pludselig stod Sabine der med babys hoved mellem benene,” fortæller jordemoder, Louise, i programmets første afsnit.

Smertehelvede og smil på læben

Med en kærlig og humoristisk tone dokumenterer programmet de både smertefulde og fantastiske øjeblikke, som for mange danskere er nogle af de allerstørste og mest livsbekræftende:

- ’Velkommen til verden’ giver et unikt indblik i fødselssituationen, som rigtig mange danskere kan relatere til. Men vi fortæller fra en synsvinkel, der også viser de mange komiske øjeblikke, som opstår i den intense og rørende situation. Derfor vil programmet helt sikkert få både tårerne og smilene frem, fortæller Anne Garlichs, Programdirektør på Discovery Networks Danmark.

Anbefalet til dig