Ny sæson af Luksusfælden: 23-årige Mathias chokerer med kæmpe gæld

25/8/20 10:24

Sarah Steenfeldt

Det nye afsnit af Luksusfælden vises i aften kl. 20.00, på TV3 og Viaplay. Foto: TV3
I aften vender Luksusfælden tilbage med en ny sæson, i aftenens premiere er eksperterne rykket ud til Mathias i Glesborg, som har en gæld på næsten en million.

I adskillige sæsoner, har Luksusfældens eksperter rykket ud til hundredvis af danskere, som har bøvl med økonomien.

I aftenens afsnit er eksperterne taget til Glesborg på Djursland, hvor 23-årige Mathias, har hårdt brug for eksperternes hjælp.

Programmet vises i aften kl. 20.00 på TV3 og Viaplay. Video: TV3

Med veninden Camilla ved sin side, står Mathias ved regnskabs-tavlen, hvor eksperterne viser hvordan han har brugt sine penge og her kommer den rystende besked - han har en gæld på intet mindre end 858.000 kroner. 

Forargelsen er ikke til at skjule for Camilla. Hun har ofte lånt Mathias penge til at betale regninger, så de kunne blive betalt. 

“Når man virkelig ser, hvor mange penge der ligger foran én, så kan man ikke undgå at føle sig udnyttet,” siger hun til kameraet. 

Det viser sig nemlig at Mathias faktisk har haft knap 33.000 kroner mellem hænderne hver eneste måned - altså rigeligt til at kunne betale sine regninger.

Den store gæld består af en blandet pose af skattegæld, kviklån, forbrugslån og en gæld til Camilla. 

Veninden skjuler ikke sin skuffelse og frustrationen lyser ud af hende, da hun fortæller at hun både er sur og skuffet.

‘Skal ud og hente nogle penge’

Det er en presset ung mand, som på et tidspunkt i programmet forsøger at forlade sin adresse i en bil. Eksperterne kræver en forklaring på, hvor han er på vej hen, men Mathias er ikke udpræget meddelsom. 

“Skulle vi ikke bruge nogle penge? Så skal jeg lige ud og hente nogle”. Lyder det sparsomme svar fra Mathias. 

Det stiller eksperterne sig dog ikke tilfredse med og de fortsætter med at grave i, hvad den unge mands ærinde er - og det viser sig at Mathias har ‘gemt’ en bil, som står et andet sted. Den har en værdi af omkring 25.000 kroner og det er tilsyneladende den, som han er på vej ud for at sælge, så han kan skaffe flere penge.

Veninden Camilla er ikke imponeret over hans opførsel, som hun blandt andet beskriver som ‘umoden’ - og de to bliver også uvenner efter at Mathias var på vej ud efter den gemte bil. 

Hvordan det går Mathias, kan du se i aftenens afsnit, som vises kl.20.00 på TV3 og på ViaPlay. 

Programmet vises i aften kl. 20.00 på TV3 og Viaplay. Video: TV3