Philip Faber afslører: Det skal handle om noget større

22/1/21 13:25

Sarah Steenfeldt

Foto: Bjarne Bergius Hermansen
Nu melder Phillip Faber ud, hvorfor han stopper.

Der er ingen tvivl om, at Phillip Faber har haft en stor rolle i DRs Fællessang. Faktisk lidt for stor, mener hovedpersonen selv. Det er også grunden til, at han vælger at sige farvel og tak.

“Jeg har valgt at stoppe i Fællessang fredag aften, fordi jeg synes, at det skal handle om noget, der er større end os, så det rækker ud over den enkelte. Det er det helt rigtige tidspunkt at give programmet videre til nogle andre," fastslår Phillip Faber med et smil over for Billed Bladet.

Phillip Faber vender nu tilbage til sit oprindelige job i DR, dirigent for DR Pigekoret, og det glæder han sig til.

“Nu giver jeg glad stafetten videre og glæder mig til at vende tilbage til kernen i mit virke som dirigent for DR Pigekoret,” siger Phillip Faber til DR. 

Når Fællessang vender tilbage fredag den 22. januar klokken 20.00, så er det heller ikke med Mads Steffensen ved roret. Ved årsskiftet meldte han ud, at han efter mere end 20 år stopper i DR.

De overtager tjansen

Til at lede seerne igennem Fællessang dukker en ny profil op, som seerne allerede kender fra DRs nyheder, Johannes Langkilde. Det oplyser DR i en pressemeddelelse. Han ser frem til at styre programmet, der er blevet en del af DR, siden coronavirussen kom til landet. 

“Jeg er enormt begejstret over udsigten til at være med til at føre Fællessang - hver for sig videre. Programmet er blevet et fast holdepunkt for mange - også for mig - i en tid, hvor vi savner hinandens nærvær og selskab, og derfor er det også en ære at overtage værtsstolen. Samtidig er det min drøm gennem mange år at forene min passion for musik med mit arbejde som vært. Jeg kunne ikke forestille mig en bedre lejlighed til at udleve den drøm end ved ’Fællessang - hver for sig,” siger vært Johannes Langkilde.

Bag pianoet i Fællessang er det Katrine Muff, der overtager tjansen efter Phillip Faber. Hun er komponist og musiker, og seerne har senest mødt hende i programmet ’Fra skrål til skønsang’ på DR1.

Når fællessang vender tilbage fredag den 22. januar klokken 20 på DR1 og på DRTV, er det med nye musikalske profiler i front. Komponist og musiker Katrine Muff sætter sig til pianoet, mens Johannes Langkilde indtager værtsstolen. Foto: DR/ Agnete Schlichtkrull.

Når fællessang vender tilbage fredag den 22. januar klokken 20 på DR1 og på DRTV, er det med nye musikalske profiler i front. Komponist og musiker Katrine Muff sætter sig til pianoet, mens Johannes Langkilde indtager værtsstolen. Foto: DR/ Agnete Schlichtkrull.