Phillip Faber er ude: Disse to tager hans plads

10/8/20 12:00

Julie Møller

Foto: Bjarne Bergius Hermansen
DR vender tilbage med Morgensang, men det bliver uden Phillip Faber.

Coronaen satte sit præg på Danmark og resten af verden i foråret. I den forbindelse lancerede DR ‘Morgensang’, hvor danskerne sang sammen - hver for sig.

Hvis du var glad for at synge om morgenen, så har DR godt nyt til dig. Allerede fra onsdag den 12. august kan du nemlig igen sammen med resten af Danmark synge hver morgen, når DR sender Morgensang.

Men denne gang bliver det ikke med Phillip Faber ved klaveret. Det skriver Danmarks Radio i en pressemeddelelse.

Værtsduo byder velkommen

I stedet er det værtsduoen Kaya Brüel og Ole Kibsgaard, der byder velkommen til ’Morgensang’ fra DR Koncerthuset.

“Vi glæder os og håber, at der er rigtig mange, der synger sammen med os og vil være med til at bevare traditionen for ’Morgensang’. Det er helt unikt at dyrke danske sange i fællesskab på den måde, siger Kaya Brüel.

Det er værtsduoen Kaya Brüel og Ole Kibsgaard, der byder velkommen til ’Morgensang’ fra DR Koncerthuset. Foto: Agnete Schlichtkrull

Det er værtsduoen Kaya Brüel og Ole Kibsgaard, der byder velkommen til ’Morgensang’ fra DR Koncerthuset. Foto: Agnete Schlichtkrull

Udover nye værter, så vil programmerne også være anderledes, skriver DR.

Programmerne i weekenderne har særligt fokus på familien, og her opfordrer ’Morgensang’ til, at børn og forældre synger morgensang sammen. 

Hver onsdag synger en skoleklasse fra 16 skoler rundt om i Danmark for i en af programmets to sange. 

’Morgensang’ opstod oprindeligt den 16. marts på DR Pigekorets Facebook-side. Allerede næste morgen fik programmet fast plads på DR1.

’Morgensang’ blev sendt i 100 afsnit med chefdirigenten for DR Pigekoret Phillip Faber ved klaveret. Til DR fortæller han, at han ser frem til at synge med.

“Jeg glæder mig til at synge med fra sidelinjen. Lige nu er jeg selv afsted med DR Pigekoret for at sparke sæsonen i gang, så jeg er tilbage i mit helt eget element, og det har jeg glædet mig så meget til, fortæller Phillip Faber.

’Morgensang’ sendes hverdage klokken 9.05 på DR1, DRTV og P2. I weekenden sendes ’Morgensang’ klokken 10.03.