Rasmus Tantholt afslører forhold til Holger Rune: Vi havde en konkurrence kørende

Af: Lucas Andreas

|

15/05/2024

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
De to deler en fælles fortid.

Mest læste i dag

Holger Rune er uden tvivl en enestående tennisspiller, der har gjort et uudsletteligt indtryk på både tilskuere og tidligere medspillere.

En af dem, der har oplevet Runes talent på tæt hold, er TV 2-korrespondenten Rasmus Tantholdt, som har mange års erfaring med at spille tennis i HIK - den klub, hvor Rune udviklede sit talent fra 10-årsalderen og frem til han blev 18.

Tantholdt husker tydeligt, hvordan han ofte skævede over til den unge Rune. "Jeg husker, at jeg skævede over til ham og tænkte, 'hvorfor er det overhovedet, jeg står her og spiller tennis?' For hvis man kan være så god, når man er så ung og ramme bolden så flot. Han fik jo os andre til at føle os dumme," fortæller Tantholdt til Ekstra Bladet.

En observation, der fint indkapsler den forbløffelse og beundring, som mange har haft for Rune gennem årene.

Ofte kunne Tantholdt finde sig selv blot at stå og betragte Rune i aktion. Den unge spiller udstrålede en koncentration og engagement, som var svær at overse. Hver gang Rune slog til bolden, virkede det som om, det var med en beslutsomhed og intensitet, der efterlod et dybt indtryk på korrespondenten.

Selvom Tantholdt aldrig fik lejlighed til at spille mod Rune, anerkender han, at det nok var bedst for hans egen selvtillid.

Lavede konkurrence uden for banen

Trods forskellen i deres tennisevner udviklede Tantholdt og Rune et venskab uden for banen. Tantholdt husker Rune som en venlig og imødekommende person, der altid havde tid til at snakke med klubbens ældre medlemmer.

"Alle de gange, jeg har mødt Holger, har han været helt utrolig sød, imødekommende, nysgerrig og i det hele taget bare en glad, fokuseret dreng. Han havde altid overskud til at tale med andre i klubben, hvis man ville sludre. Jeg har kun godt at sige om ham."

Deres fælles interesse førte til en sjov konkurrence om, hvem der havde besøgt flest lande, hvor Tantholdt i starten havde overhånden, men Runes rejser begyndte hurtigt at stige i antal.

I dag følger Tantholdt nøje med i Runes karriere og gør en dyd ud af at se så mange af hans kampe som muligt. Han var senest i Monaco for at overvære Runes kamp mod Jannik Sinner i Rolex Monte Carlo Masters i april. Tantholdt er begejstret for at se sin tidligere klubkammerat spille mod nogle af verdens bedste tennisspillere og planlægger at følge Rune tæt i fremtiden, med et hotelophold allerede booket til Australian Open. "Jeg skal i hvert fald ind at se Holger, det er 100!" slutter Tantholdt.

Anbefalet til dig