Rejseeksperter afslører: 6 råd til at blive opgraderet

06/7/22 04:16

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Drømmer vi ikke allesammen om at flyve business uden at skulle betale ekstra for det?

At få en flyopgradering er rejsens hellige gral; du betaler for en økonomibillet, men du kan ende med at nyde en First Class-oplevelse uden de latterligt dyre omkostninger.

Det lyder måske som en myte, men det sker faktisk; og ifølge rejseeksperter er der masser af nemme måder at sætte oddsene til din fordel fra det øjeblik, du ankommer til check-in. Det skriver Daily Star.

Tidspunktet du tjekker ind

Mange mennesker er ikke klar over, at det tidspunkt, du tjekker ind, faktisk kan øge dine chancer for en opgradering.

Men du skal være taktisk; enten ankomme meget tidligt, eller i sidste øjeblik.

Hvis du ankommer flere timer for tidligt til dit fly, er det højst sandsynligt, at du slår enhver konkurrence om first class- eller businessbilletter – og undgår at gå glip af nogen, der nåede der før dig. Hvis økonomikabinen er blevet overbooket, vil flyselskaberne sandsynligvis rette op på dette før snarere end senere for at undgå at forårsage forsinkelser.

(Selvfølgelig, når der er kaotiske køer og forsinkelser, følg dit flyselskabs vejledning - hvis de beder dig om at ankomme tidligt, så lad være med at dukke op i sidste øjeblik!)

Vær fleksibel

Det er ikke ualmindeligt, at nogle flyselskaber overbooker flyvninger, hvilket fører til, at de er nødt til at flytte passagerer til en anden flyvning. Hvis flyselskabet leder efter frivillige til at tage et senere fly, så benyt lejligheden, da det kan føre til en gratis opgradering på grund af dine problemer.

Hvis en førsteklasses billet ikke tilbydes, og du er blevet stødt (frivilligt eller ej), er det altid værd at spørge, om de kan opgradere din billet på grund af ulejligheden.

Flyv solo

Du har meget bedre chancer for at få en opgradering, hvis du flyver alene. Det er usandsynligt, at flyselskaber vil gå glip af penge for at opgradere en stor gruppe, så de er mere tilbøjelige til at tilbyde en gratis førsteklasses billet til enkeltpersoner.

Vælg din flyvetid med omhu

Der er visse forhold, hvor der er mindre sandsynlighed for, at førsteklasses pladser er fuldt bookede, for eksempel i myldretider som skoleferier.

De fleste familier vil ikke betale for at sidde på første klasse, og ruterne vil være travle, hvilket øger sandsynligheden for en overbooket økonomikabine.

Klæd dig smart

Der er ingen garanti for, at din outfit vil gøre en forskel, men at være klædt smart på kan være med til at øge dine chancer.

Føl ikke behov for at klæde dig i noget ekstravagant - bare undgå afslappet tøj som flip flops og shorts.

Spørg høfligt

Sidst men ikke mindst er en af ​​de bedste taktikker simpelthen at spørge flyselskaberne, om der er en chance for en opgradering. Så længe du er høflig, er der ingen grund til, at dette ikke kan give dig en gratis førsteklasses billet.

Dette er især værd at prøve, hvis du på nogen måde er blevet generet af flyselskabet; er blevet forsinket, har mistet din bagage etc. Nævn høfligt, at en opgradering ville blive værdsat, hvis det er muligt, og understrege din loyalitet over for flyselskabet.