Sådan får du en sommer uden fluer i køkkenet

12/5/22 07:10

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Vi kender dem alle sammen - fluerne. De er ulækre og ikke mindst irriterende. Men frygt ej! Her kommer der nogle nemme tricks til, hvordan du får dit køkken for dig selv.

Allerede nu har temperaturen nærmet sig de 20 grader, og meget tyder på, at det kan gå hen og blive en varm sommer. 

Det vil også betyde, at fluerne helt sikkert vil komme og hilse på - og gerne i dit køkken, hvis du har søde drikke eller mad stående fremme. 

Hjemmelavet 'fluespray'
Forfriskende mynte, frisk citrongræs og afslappende lavendel - de dufte, som mennesker elsker så højt, hades af fluer.

Du kan skabe din egen naturlige flueafskrækkende spray ved at tilføje et par dråber af en af ​​disse olier til vand i en sprayflaske. Det anbefales at du bruger lavendel, da det vil få dit køkken til at dufte friskt og rent.

Bagepulver

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Fra havearbejde til skønhed ser det ud til, at bagepulver er blevet det foretrukne i næsten alle aspekter af livet.

Og det viser sig, at dette køkkenredskab også er en god løsning til at forvise fluer.

''Alt du putter i din skraldespand vil rådne, men denne proces fremskyndes i sommermånederne på grund af varmere vejr. Dette vil tiltrække fluer, insekter og maddiker, så det er vigtigt at rense og tømme din skraldespand oftere om sommeren. For at undgå dette problem er et godt hack at drysse pulveret i bunden af ​​din skraldespand, før du sætter en ny skraldepose i," siger rengøringsekspert Polly Shearer, ifølge TheSun.

Æblecidereddike 
Hvis dit køkken ofte er fyldt med bananfluer eller ligneende, så gå ikke i panik. Der er en billig løsning - en, du højst sandsynligt allerede har der hjemme.

Dette effektive middel er æblecidereddike. Fyld blot et halvt glas med det og dæk det til med husholdningsfilm, før du prikker små huller i det.
"Dette burde tiltrække fluerne til at komme ind i glasset, og du kan derefter slippe dem fri uden for dit hjem," siger Polly Shearer. 

Gammel opvask
Da vejret er så godt, er det svært at finde motivation til at tage opvasken. Men ifølge eksperten vil det tiltrække fluer at efterlade en bunke snavset service ved håndvasken.

''Vi anbefaler, at du tager din opvask om sommeren så hurtigt som muligt for at forhindre, at fluer forurener dine tallerkener med bakterier og endda lægger æg på dem," siger eksperten.

Basilikum
En anden duft, som fluer og myg er kendt for at hade, er basilikum – hvilket gør den til en fantastisk ting i dit køkken. ''Den vil ikke kun stoppe fluer, den er også fantastisk at bruge i maden", tilføjer Polly Shearer.