Sådan slipper du nemt af med genstridige pletter

06/7/22 06:40

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu fortæller en husholdningsekspert, hvordan du nemt slipper af med pletter i hjemmet.

Pletter kan forekomme på såvel trægulve som tæpper, og det kan være yderst bekymrende, når de opstår. Heldigvis er der masser af forskellige metoder til at tackle pletter, afhængigt af overfladen de er sket på.

Pletter efter vand

At spilde drikkevarer er en let 'fejl' at begå i hjemmet, men det kan ende med at efterlade rigtig grimme mærker. For at fjerne vandpletter på træ anbefalede eksperten at bruge lige dele eddike og olivenolie. Det skriver Express.

"Påfør med en klud og tør i retning af træets årer, indtil pletten er væk," sagde eksperten.

Hvis pletterne er meget mørke, betyder det, at vandet er gået dybere, og du skal muligvis efterbehandle hele overfladen.

Rødvin

Hvis du har spildt rødvin anbefalede eksperten, at duppe med køkkenrulle.

"Gnid ikke og kom ikke salt på området. Lad det stå med køkkenrulle i et par minutter, og det burde fjerne pletten. Støvsug efterfølgende området. Et andet tip er at dække pletten med mere vin - denne gang hvidvin. Hvidvinen virker ved at fjerne det mørke pigment fra rødvinspletten," sagde han.

Voks fra stearinlys

Voks er en plet, som er ret svær at slippe af med. Det er fordi det trænger ind i fibrene på tæppet.

"Start med at fjerne de store stykker hærdet voks. Læg køkkenrulle oven på det resterende, og flyt forsigtigt varme hen over håndklædet. Dette vil hjælpe med at løfte voksen op fra gulvtæppet," sagde eksperten.

Mudder

Mudrede fodspor er en af ​​de mest almindelige typer pletter i hjemmet, især for dem med tæpper ved deres hoveddør.

Hvis du har mudrede mærker at fjerne, anbefalede eksperten at lade mudderet tørre ind først. Støvsug derefter så meget som muligt, før du blander en spiseskefuld opvaskemiddel med koldt vand.

Placer opløsningen på mudderet og blødgør pletten sammen med en ren klud.

Tudser

Ligesom stearinvoks kan tudser tage lidt tid at fjerne, men det er muligt.

"Fugt mærket og spray derefter med en ikke-oliebaseret hårspray. Begynd at duppe pletten med et stykke køkkenrulle, og du bør begynde at se pletten forsvinde," fortalte eksperten.