Satte rekord i ‘Løvens hule’: De fik deres “drømme-mentor”

14/1/22 05:30

Julie Møller

Foto: DR.
I torsdagens udgave af 'Løvens hule' sikrede de to iværksættere Mads Gleitze Smith og Christian Yding sig den hidtil største 'Løvens Hule'-investering.

Det er ikke kun mennesker, der kan have brug for en kostplan.

Det kan hunde også.

Det mener man hos virksomheden Vuffeli, som torsdag gæstede DR-programmet 'Løvens hule'. 

Ifølge Vuffeli lider mere end 30 procent af de danske hunde af let til svær overvægt, som bl.a. skyldes fejlernæring. Det resulterer i sidste ende i en kortere levetid. Virksomheden bygger på en digital tilgang til udviklingen af hundekostplaner, og derfor skræddersys den enkelte hundeejers abonnement til lige præcis den hund, der er tale om.

Serieinvestor Jan Dal Lehrmann løb i seneste udgave af Løvens Hule med 10 procent af virksomheden Vuffeli for tre mio. kroner. Foto: PR.

Serieinvestor Jan Dal Lehrmann løb i seneste udgave af Løvens Hule med 10 procent af virksomheden Vuffeli for tre mio. kroner. Foto: PR.

Den ide købte serieinvestor Jan Dal Lehrmann ind på. Vuffeli pitchede en investering på 2,75 mio. kroner for fem procent af virksomheden, men Jan Dal Lehrmann endte altså med at købe 10 procent for tre mio. kroner. Det sikrede virksomheden den hidtil største 'Løvens Hule'-investering.

"Vi glæder os til at være med på rejsen, og jeg mener faktisk, det er en vigtig opgave, Vuffeli er med til at løfte. De gør noget godt for hunde, der betyder så meget for rigtig mange familier, og hvis vi kan bidrage til at give hundene et sundere og bedre liv og ikke mindst skabe et abonnementsbaseret univers omkring hundens sundhed gennem hele livet, ser jeg et meget stort forretningsmæssigt potentiale i Vuffeli, siger den nyslåede medejer af virksomheden Jan Dal Lehrmann i en pressemeddelelse.

Algoritmen udvikler kostplanen 

Det er Vuffelis egen algoritme, der er omdrejningspunktet for virksomheden. Algoritmen vurderer den enkelte hunds vægt, alder, race, aktivitetsniveau og skavanker, og på den baggrund sammensætter Vuffeli en plan for, hvordan hunden skal fodres og med hvilke mængder.

Derefter modtager kunden én gang om måneden en nøje tilpasset portion hundemad, der laves af naturlige råvarer, som sikrer hunden alle nødvendige næringsstoffer gennem kosten.

Vuffeli pitchede en investering på 2,75 mio. kroner for fem procent af virksomheden, men Jan Dal Lehrmann endte altså med at købe 10 procent for tre mio. kroner. Foto: PR.

Vuffeli pitchede en investering på 2,75 mio. kroner for fem procent af virksomheden, men Jan Dal Lehrmann endte altså med at købe 10 procent for tre mio. kroner. Foto: PR.

"Rigtig mange hundeejere køber enten hundemad i supermarkedet eller stoler på anbefalingen fra deres dyrlæge. Vi er gået lidt mere analytisk til værks og har ansat kliniske eksperter i hundeernæring, der kigger på hver enkelt hund og dens unikke behov. Det har gjort det muligt for os at skabe et helt univers omkring hundemad og ernæring, og vi er indtil videre vokset noget nær eksponentielt. At vi ovenikøbet lander den hidtil største Løvens Hule-investering og vores drømme-mentor Jan Dal Lehrmann giver os endnu mere blod på tanden i forhold til den skalering, vi nu skal i gang med," siger de to iværksættere Mads Gleitze Smith og Christian Yding, der står bag virksomheden.