Sidste ‘fællessang’ i aften på DR

Af: Julie Møller

|

29/05/2020

Underholdning
Foto: DR
Der er blevet sunget på livet løs i Danmark under coronakrisen, og ‘Fællessang - hver for sig’ på DR sender for sidste gang i aften. I denne omgang.

Mest læste i dag

For DR har meldt ud, at ‘fællessang’ vender tilbage.

“Fællessang har været danskernes tro følgesvend i denne tid. Det er blevet en tradition for DR at være sammen med danskerne, når der synges. Derfor vil der være fællessang med DR ved særlige lejligheder, hvor vi har tradition for at synge,” skriver DR.

Fællesskrål og fællessang

Derudover er der også lagt op til sang og skrål sendt direkte fra Parken, når DR-værterne Josefine Høgh og Tina Müller er værter ved en omgang fællessang i forbindelse med det planlagte fodbold-EM, der blev udskudt på grund af coronakrisen. Her vil de danske fodboldsange naturligvis være omdrejningspunktet, afslører DR.

Det skulle kun have været ét program

Fællessang - hver for sig’ på DR er et af de mest sete programmer, og til at starte med var det mening, at det kun var et enkelt program. 

“Da Jan (DR's underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme) spurgte, om jeg ville være vært, var der kun tale om ét program, men så blev det lige til to mere og to mere. Nu ender vi på ti programmer. Det har virkelig været en sjov og anderledes opgave for mig. I starten skulle jeg lige finde den rigtige stemning – det var alvorligt, men vi skulle jo også have god stemning, siger den populære DR-vært Mads Steffensen. 

Fredag aften med højskolesangbogen

For Jan Lagermand Lundme har det været en rørende fornøjelse at følge programmet direkte fra kontrolrummet hver fredag.

“Jeg sidder med en kæmpe respekt og taknemmelighed over, at danskerne har haft lyst til at være med. Over en million har jo sunget med hver fredag, og hvis du havde spurgt mig for et år siden, om man kunne starte sin fredag aften med en sang fra højskolesangbogen, havde jeg nok sagt nej," siger underholdningsredaktøren.

Du kan se ‘Fællessang’ for sidste gang i denne omgang i aften på DR1 klokken 20.00 

 

 

Anbefalet til dig