De fleste skilsmisser ender med, at parret flytter fra hinanden. Det er dog ikke tilfældet for Silas Holst og eksmand Johannes Nymark, der blev skilt i 2017. Derimod blev de boende sammen i samme hus.
Sidenhen har de begge fået nye kærester, hvilket dog ikke har resulteret i, at de er flyttet fra hinanden. I stedet gik de på jagt efter et større hus, hvor ikke blot de og deres nye kærester, men også deres to børns mor, Louise Mahnkopf, samt hendes kæreste Brian, kunne bo under ét og samme tag.
For de fleste ville dette være en utænkelig og uholdbar løsning. Sådan forholder det sig dog ikke for Silas Holst og Johannes Nymark. For dem var det nemlig den eneste rigtige løsning, hvilket er der er to særlige årsager til, afslører Silas Holst i podcasten Sladderkongen, skriver HER og NU.
"Fordi det er skidehyggeligt. Det er den korte grund. For selvom vi er en regnbuefamilie og ikke har fået børn på det, som mange heteroseksuelle nok ville kalde den naturlige måde, har vi jo stadig tilvalgt hinanden. Mig og Johannes og Louise har valgt hinanden, fordi vi rigtig gerne ville have børn sammen, fordi vi var helt overbeviste om, at vi kunne lave en rigtig fed familie sammen, hvilket vi også har gjort," siger Silas Holst i podcasten.
Regnbuefamilien besluttede at købe et stort hus med tre særskilte afdelinger, hvor de alle kunne bo i fællesskab.
Det betyder, at de hver især har deres egne afdelinger, men at børnene kan løbe rundt mellem dem, som de lyster. Derudover har boligen også et stort familieområde, som de kan benytte i fællesskab. Har de lyst til at trække sig tilbage, kan de blot gøre dette.
Silas Holst afslører, at det har været afgørende, at børnene ikke har skulle have oplevelsen af, at deres forældre bor 'alle mulige steder'. Derimod bor de sammen, og alle tre lejligheder er altid åbne, hvorfor børnene frit kan gå rundt mellem dem.
"Vi har altid børnene for øje, hvad der er bedst for dem, og vi vælger at tro, at det er bedst for dem at være sammen med os alle sammen hele tiden," fortæller Silas Holst også i podcasten.
Den atypiske familiekonstellation kommer dog også med en række andre fordele. Blandt andet er der meget sjældent brug for en barnepige, fordi der stort set altid er en voksen i husstanden. For at få det hele til at gå op, kræver det dog en del planlægningsmøder og kalenderkoordinering.