Silas Holst melder ud: Vil have fjernet lovgivning

24/1/22 05:29

Julie Møller

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix.
“Fjern denne lovgivning som er den sidste rest af en modbydelig tankegang,” lyder det fra Silas Holst.

“Jeg ville gerne kunne det, men Bibelen siger noget andet, og det, føler jeg, at jeg er nødt til at forholde mig til, selv om det er med blødende hjerte. Det er vigtigt for mig, at alle mennesker føler sig velkomne i kirken, og det er derfor meget ambivalent for mig at måtte sige nej til at vie homoseksuelle.”

Overstående citat står den nye sognepræst i Hedensted Sogn, Michael Olesen Høj, bag.

Til Horsens Folkeblad har han forklaret, at alle mennesker skal føle sig velkomne i kirken, men der er altså borgere, der ikke kan blive gift der. 

Det har ‘Vild med dans’-stjernen Silas Holst meget svært ved at rumme. Det forklarer han i et opslag på Instagram.

Tv-vært Lise Rønne og Silas Holst dannede par i sidste års udgave af 'Vild med dans'. Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix.

Tv-vært Lise Rønne og Silas Holst dannede par i sidste års udgave af 'Vild med dans'. Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix.

“Vi kan ikke, på den ene side, have det danske kongehus , der aktivt støtter LGBT rettigheder og gør Kronprinsesse Mary til protektor for World Pride, mens det samme kongehus er overhoved for en folkekirke, støttet af staten og landets officielle religiøse centrum, der blandt andet har til opgave at forestå kirkelige vielser, hvor landets politikere har tilladt, at præster selv må bestemme om de vil vie homoseksuelle, baseret på deres egen SAMVITTIGHED,” skriver Silas Holst i sit opslag og forsætter:

“Fjern denne lovgivning som er den sidste rest af en modbydelig tankegang, som i århundrede har hængt ved homoseksualitet og som har gjort det til en synd, en skam og en vederstyggelighed.”

Foto: Instagram, Silas Holst.

Foto: Instagram, Silas Holst.

Opslaget har i skrivende stund over 2.900 likes, og det er strømmet ind med kommentarer fra følgere, der bakker Silas Holst op.

Du kan se hele opslaget fra Silas Holst her.