Simpelt trick: Sådan modner du en avocado på kun 10 minutter

29/9/22 06:02

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Avocadoer er en populær og alsidig frugt, men det er svært at finde en moden avocado, når du har allermest lyst til én.

Der er noget forunderligt over en perfekt cremet avocado – og det samme gælder ikke for en undermoden. DaveHax tog til YouTube for at dele sin 10-minutters avocado-modningsmetode.

Det er svært at få timingen rigtig, når det kommer til avocadoer. Dette er især irriterende, fordi denne frugt er langt fra billig, og de bliver ofte smidt ud, fordi de bliver dårlige for hurtigt.

Det er også almindeligt, at man skærer en op for at opdage, at man næsten ikke kan få kniven igennem den.

Nogle gange har du tid til at modne en avocado over et par dage, men nogle gange vil du gerne smække den på en toast eller i en salat så hurtigt som overhovedet muligt.

Hvis du har en umoden avocado, så kommer her et trick til, hvordan du modner den på kun 10 minutter.

Dave har nemlig givet alle avocadoelskere et gyldent trick, som starter med et stykke stanniol. Det skriver Express.

Pak derefter din valgte avocado ind i midten af ​​stanniolen, og dæk alle dele af den tæt. Læg den indpakkede avocado i et ildfastfad, og sæt den i en forvarmet ovn på 220C.

"Ved opvarmning af avocadoen frigives forsigtigt gas, som omgiver den og hjælper med at fremskynde modningsprocessen," sagde Dave.

Efter cirka 10 minutter tages pladen ud af ovnen, og avocadoen lægges på en rist. Avocadoen skal stadig være dækket af staniol.

Lad det køle helt af, og fjern først folien, når det er helt afkølet. Skær forsigtigt avocadoen i halve, fjern stenen og nyd. Ifølge eksperten skulle den nu være perfekt til at spise.

Han advarede dog om, at selvom 10 minutter normalt er et godt tidspunkt for en avocado at modne i ovnen, kan det tage lidt længere tid, afhængigt af hvor hård den er til at begynde med.

Denne metode vil fungere for lidt undermodne avocadoer, men ikke dem, der er helt klippefaste.