Sofie Linde afslører: “Jeg kunne ikke lide mit eget udseende”

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

“Det var første gang i mit liv, at jeg oplevede ikke at kunne lide mit eget udseende og mit eget spejlbillede.”

Sofie Linde har indgået et nyt partnerskab med Matas, der skal være med til at sætte fokus på emner som kropspositivitet, kønsidentitet, forældreskabet og ligestilling i et nyt talkshowformat.

Det oplyser Matas i en pressemeddelelse.

Samarbejdet er blevet til et nyt samtaleprogram, ‘Tæt Talks’, og i det første program fortæller ‘X Factor’-værten, at hun i forbindelse med sin første graviditet tog 40 kilo på. Det påvirkede Sofie Linde.

“Det var første gang i mit liv, at jeg oplevede ikke at kunne lide mit eget udseende og mit eget spejlbillede.”

Hun uddyber og fortæller, at hun på et tidspunkt efter fødslen var på shoppingtur med sin mor. I prøverummet forsøgte hun at komme i et par bukser, der var for små.

Sofie Linde er vært for samtaleprogrammet Tæt Talks hos Matas. Foto: Matas. 

“Hold kæft, hvor er jeg bare grim,” udbrød hun, og den sætning fik Sofie Lindes mor til at reagere.

“Sådan skal du ikke snakke til min datter,” lød det kontant fra den anden side af forhænget ind til prøverummet.

“Det satte sig i mig. Hvorfor tillod jeg mig selv at tale sådan. Sådan vil jeg jo aldrig tale til andre,” siger Sofie Linde i det første afsnit af ‘Tæt Talks’, hvor hun sammen med tykaktivist Regina Fjendbo og psykolog Trine Lind Laursen sætter fokus på kroppen. 

Sætte gang i de nødvendige samtaler

I første omgang handler partnerskabet om at sætte gang i de nødvendige samtaler om retten til at være sig selv og skabe en fælles forståelse for vores forskelligheder, der selv i 2021 stadig hæmmer mange på tværs af generationer, skriver Matas. 

Men for Sofie Linde er det ikke et projekt, der nødvendigvis handler om hendes egne mærkesager og personlige udfordringer.

”Det tænder mig, at Matas har lyst til at kommunikere netop det, som jeg i virkeligheden mener, Matas er for mig kendetegnet ved, som GNAGS så fint siger det: ’..lige meget hvem du er, lige meget hvor du er, så velkommen her…’ Samfundet udvikler sig, og samtalen udvider sig. Jeg elsker ønsket fra Matas om at komme tæt på og lære. I stedet for at lægge armene over kors og himle med øjnene, så rent faktisk sætte sig og skabe plads til samtalen i håbet om bedre at forstå," siger Sofie Linde.

Første afsnit af samtaleprogrammet Tæt Talks kan ses her.