Spild af vand: Derfor behøver du ikke vande din græsplæne

08/8/22 09:56

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Mange vander sin græsplæne, men det behøver du faktiskt slet ikke.

Vi har nogle varme somre bag os, og vi er flere gange blevet opfordret til at ikke vande vores græsplæner, da vi skal værne om vandet. 

Det kribler måske i mange grønne fingre nu hvor temperaturen ser ud til at sige, men vi behøver faktisk ikke vande vores plæner. 

Briterne har nu fået et vandingsforbud, og det har fået mange britiske haveejere til at stille sig spørgsmålet: hvad nu?

En ekspert anbefalede at fokusere på områder i haven, der "svulmer" frem for at vande hele udendørsrummet.

Eksperten påpegede også, at haveejere muligvis slet ikke behøver at vande deres græsplæner på nuværende tidspunkt. Det skriver Express.

"Du behøver ikke at vande din græsplæne. Plænen vil overleve, og den vil komme tilbage, så spild ikke dit vand på det," sagde haveekspert Francis Tophill.

Francis Tophill rådede haveejere til bare at "prioritere" deres dyrebare, specielle planter. Vanding af planter er en vigtig del af at fremme en smuk, blomstrende have, og etablering af den rigtige vandingsrutine er afgørende for at sikre, at planterne overlever.

"Når vi vander, og det gælder hvert år, er det vigtigt at vande tingene rigtig godt, men sjældnere. Det betyder, at vandet går helt ned til rødderne og fremmer rodvækst dybt ned i jorden, så planterne selv når det er tørt ofte kan få adgang til grundvandet i stedet for at stole på os. Hvis vi vander for ofte, bliver vores planter for afhængige af os", sagde hun.

Derudover er det værd at bemærke, at planter i beholdere bestemt har brug for regelmæssig vanding, fortalte eksperten.