Stor ændring i Lykkehjulet: Nogle vil blive decideret rasende

25/1/21 13:12

Sarah Steenfeldt

Mikkel Kryger og Kanya Natasja Rørbech i 'Lykkehjulet' fra 2021. Foto: STV/TV 2
Selv mener redaktøren ikke, at en eneste vil blive glad for nyheden.

Når TV 2 blænder op for en helt ny sæson af Lykkehjulet i aften, vil de fleste garvede seere nok hurtigt bemærke en ændring - for det lyder nemlig ikke helt, som det plejer. Det skriver TV 2.

Lykkehjulets redaktør Mads Volck, fortæller nemlig at seerne nu skal vænne sig til en ny kendingsmelodi - og det er han allerede forberedt på, ikke bliver modtaget lige godt af alle.

Kendingsmelodien har ellers været den samme siden 1989 - men det er slut nu og fra i aften er det en ny. 

“Vi har længe drømt om at give ’Lykkehjulet’ en ny lyd, der markerer, at programmet har flyttet kanal, og at vi befinder os i en anden tidsalder, end da Lykkehjulet blev sendt første gang,” siger Mads Volck, som er redaktør på programmet.

Forventer ikke begejstring

Men Mads Volck er godt klar over, at det er en helt unik kendingsmelodi, der nu er blevet pillet ved - og derfor er det heller ikke udelukkende med ro i maven:

“Der er formentlig ikke en eneste dansker, der bliver glad for nyheden om den nye melodi. Nogle vil endda blive decideret rasende, det er jeg ikke i tvivl om,” siger han.

Lykkehjulet rullede over danskernes skærme for første gang i 1988. Her blev det fast sendt frem til år 2001. Det kom tilbage på skærmen i efteråret 2018, hvor det siden januar 2020 har været sendt fast på TV 2 Charlie.

Derfor mener Madsa Volck også, at den nye melodi er et led i en naturlig proces. Det er over 30 år siden det blev sendt for første gang - og derfor er det naturligt med forandring. Derudover sendes programmet nu også på en ny kanal, der er kommet nye værter til gennem tiden og teknologien har også sat sig præg, så bogstaverne nu kan vende sig selv - derfor er det også på tide med en ny kendingsmelodi.

Den nye melodi har været en lang proces, da det skulle være den helt rigtige melodi, der skulle erstatte den gamle. Men nu er den helt rette melodi blevet lavet - og den er ikke komponeret af hvem som helst.

Det er Anders Bønløkke pg Anders Stig Gehrt-Bendixen der står bag den. Til daglig er de to en del af popgruppen Alphabeat, som står bag hits som “Boyfriend” og “The Spell”. 

Du kan høre den nye melodi her.

Du kan se Lykkehjulet på TV 2 Charlie og TV 2 Play.