Stor ændring i ny sæson af ‘X Factor’

16/12/21 12:15

Julie Møller

Foto: Lasse Lagoni TV 2.
Når ‘X Factor' vender tilbage til januar, er der en stor ændring i programmet.

Faste seere af 'X Factor’ er klar over, at deltagerne i programmet bliver delt ind i kategorierne: 'Under 23', 'over 23' og ‘Grupper’.

Men det kommer ikke til at ske, når programmet har sæsonpremiere til januar.

“Som noget nyt får hver dommer nemlig en deltager 'under 23 år', en 'over 23 år' og en deltager fra gruppe-kategorien,” skriver B.T.

Det betyder altså, at hver dommer ikke har ansvaret for én kategori, men derimod står med tre deltagere fra de oprindelige kategorier, når de endelige liveshows går i gang.  

Ny dommer

Det er ikke kun formatet, der bliver anderledes, når programmet vender tilbage 1. januar. 

Dommertrioen består i år af jazzmusiker og komponist Thomas Blachman, producer og DJ Martin Jensen samt sanger og sangskriver Kwamie Liv.

Det er første gang, at Kwamie Liv er en del af programmet, og det ser hun frem til.

De tre 'X Factor'-dommere anno 2022. Fra venstre: Martin Jensen, Kwamie Liv og Thomas Blachmann. Foto: Lasse Lagoni/ TV 2.

De tre 'X Factor'-dommere anno 2022. Fra venstre: Martin Jensen, Kwamie Liv og Thomas Blachmann. Foto: Lasse Lagoni/ TV 2.

“Jeg ser det som en unik mulighed for at springe ud i noget nyt og udfordrende, hvor jeg både vil kunne give fra mig og selv lære rigtig meget. Jeg kender følelsen af at have en passion og en drøm, og jeg ser frem til at dele ud af de erfaringer, jeg har gjort mig som sanger og sangskriver - og ikke mindst som menneske,” forklarer hun i en pressemeddelelse fra TV 2 og tilføjer:

“Jeg er spændt på at møde alle de håbefulde talenter fra hele landet. At dele deres håb og sårbarhed med seerne derhjemme og at være med til at formidle deres talent så godt, som jeg overhovedet kan, bliver en stor oplevelse, siger Kwamie Liv, der også glæder sig til at arbejde sammen med de to andre dommere.

Når 'X Factor' får sæsonpremiere 1. januar er det fjerde gang, TV 2 står bag programmet. Thomas Blachman har været med i alle sæsoner på TV 2, mens Martin Jensen var med for første gang i den seneste sæson i 2021.