Stor ændring i X Factor: Aldrig set før

02/4/21 08:15

Henrik Rothenbücher

Lasse Lagoni/ TV 2
Der sker en stor ændring i aftenens program. Det afslører TV2 allerede nu.

Da det første liveshow i 'X Factor' blev sendt for seks uger siden, var der ingen af de deltagende sangere og sangerinde, der blev sendt ud.

Det er dét, der nu har medført, at de har været nødt til at ændre på aftenens program. Det oplyser TV 2

Det skyldes, at der kun er tre pladser i finalen i 'X Factor', men der er tre deltagere tilbage. Som følge af dette, er der i aften to deltagere, der må forlade programmet. 

Som det normalt gør sig gældende i semifinalen, er det fortsat seerne, der afgør, hvem der skal videre til finalen. Det betyder også, at de tre dommere ikke har noget at skulle have sagt i denne forbindelse. 

I den britiske udgave af 'X Factor' er det faktisk normal praksis, at man sender to deltagere ud i samme show. Sådan forholder det sig dog ikke i den danske udgave af programmet, hvor det er første gang, det sker. 

Stemmes ud ad to omgange

Ændringen er heldigvis ikke en omfattende én af slagsen, når det kommer til at stemme for seerne. Fredagens semifinale vil blive afviklet således: 

Først skal alle deltagere på scenen én gang, som de også har været i alle tidligere liveshows. Når stemmerne er blevet talt op efter pausen, skal den deltager med det færreste antal stemmer forlade showet. 

Herefter vil stemmetallet blive nulstillet, og de resterende fire deltagere skal igen på scenen for at optræde. Når de har været på scenen, skal seerne igen stemme. Derefter er det den deltager, der har fået færrest stemmer i anden runde, der skal forlade programmet. 

Til sidst vil de tre finalister i årets udgave af 'X Factor' stå tilbage på scenen. 

Er blevet påvirket af corona

Årsagen til, at man har været nødt til at ændre sæsonstrukturen i dette års 'X Factor' er, at det er blevet afviklet midt under coronapandemien. Det har underholdningsredaktør Dorte Borregaard forklaret til TV 2. 

"I år har vi fra start valgt, at ingen skulle stemmes hjem i første show. Det skyldes i første omgang, at vi gerne ville sikre os, hvis uheldet skulle være ude, og nogen af deltagerne fik coronavirus. Det har også den fordel, at seerne lærer deltagerne lidt bedre at kende, når ingen ryger hjem i første show," fortæller hun til TV 2 og fortsætter:

"Heldigvis har vi ikke været ramt af coronavirus, og eftersom vi kun kan have tre med i finalen, så skal der to ud på fredag. Det har vi hele tiden vidst ville blive en konsekvens."