Stor overraskelse i Melodi Grand Prix: Ikke set i 40 år

11/02/2021

Sarah Steenfeldt

Tine Müller og Martin Brygmann er værter ved dette års Melodi Grand Prix. Foto: Betina Garcia
Efter 40 år er der nu et gensyn.

Mest læste i dag

Lørdag den 6. marts blændes DR1 op for dette års Melodi Grand Prix. I spidsen står værterne Martin Brygmann der er kendt fra både tv, teater, film og musik, og Tina Müller der har mere end 15 års erfaring som sports- og programvært. Det er første gang at de to skal være værter på det folkekære show.

De skal styre danskerne sikkert gennem aftenens konkurrence, når danskerne i fællesskab skal bestemme hvilken sang, der bliver "Vores sang" – og som skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Rotterdam.

I år er Danmarks store folkefest rykket ind i DR Byens studie 5. Det er det samme studie, som tidligere har huset store programmer som X Factor, Versus og Alle mod 1.

Det er også netop blevet offentliggjort hvem årets otte artister er - og for mange vil det hurtigt være at spotte, at der er et kendt ansigt i blandt.

Her kan du se de otte artister i årets Melodi Grand Prix. Foto: DR

Musiker Mike Tramp er nemlig blandt artisterne. Tilbage i 1978 vandt han Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Boom Boom" sammen med Mabel. Allerede året efter deltog han igen med sangen Saturday Show.    Og nu er tiden altså kommet til, at han endnu en gang skal på scenen i Dansk Melodi Grand Prix. Denne gang med sangen Everything is alright.

Nu er Mike Tramp klar til at indtage Melodi Grand Prix-scenen endnu en gang. Foto: Morten Madsen

Han har selv skrevet og komponeret sangen, som han med egne ord beskriver som værende "hundrede procent ærlig". Det skriver BILLED-BLADET.   Om den nye sang kan bringe ham til en sejr, kan kun tiden vise.

Stor ændring

I år er det alene seerne, der den 6. marts først stemmer tre sange videre, for senere på aftenen også at stemme på, hvilken sang der skal være "Vores Sang" i 2021.

Den ledende redaktør for Dansk Melodi Grand Prix, Gustav Lützhøft, har set frem til endelig at kunne løfte sløret for de otte sange og artister:

"Vi har bestræbt os på at kunne præsentere et varieret og alsidigt felt af sange, og det synes jeg, er lykkedes. Som det bør være i Dansk Melodi Grand Prix, er det musikalske niveau i år tårnhøjt. De otte sange er valgt ud fra sangenes potentiale og kvalitet. Men i sidste ende naturligvis også i forhold til hvordan de leveres og fremføres," udtaler Gustav Lützhøft i en pressemeddelelse.

De otte sange og artister, der skal give danskerne en musikalsk festaften ved dette års Dansk Melodi Grand Prix er:

  • Hvileløse hjerter – Nanna Olivia
  • Øve os på hinanden – Fyr & Flamme
  • Højt over skyerne – Chief 1 & Thomas Buttenschøn
  • Everything is alright – Mike Tramp
  • Abracadabra – Claudia Campagnol
  • Silver Bullet – The Cosmic Twins
  • Står Lige Her – Emma Nicoline
  • Beautiful – Jean Michel
   

 

 

Mest læste

Anbefalet til dig